Home Alte evenimente SOS Autism

Autismul este o afecţiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei, mai frecventă decât cancerul, diabetul şi sindromul Down. Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 68 de copii suferă de autism, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creştere continuă a numărului acestora. Autismul implică toate palierele de dezvoltare, fiind practic afectate toate laturile care privesc dezvoltarea normală a unui copil. Autismul nu este o boală, ci o tulburare de comportament. Autismul nu este o alegere, dar acceptarea sa de părinţii copiilor diagnosticaţi cu autism, dar şi de întreaga societate, este. Intervenţia timpurie este cheia obţinerii unor rezultate optime pentru copiii cu autism. Implicarea părintelui este esenţială. “Viaţa cu autism este grea”, ne declară doamna Simona Zlibuţ, Preşedinta Asociaţiei S.O.S. Autism din Oradea “şi totul se focusează în jurul copilului cu autism. Familia trebuie să rămână unită.” Pãrinṭii copiilor autişti sunt pãrinṭi pe care viaṭa i-a transformat în oameni extraordinari.

 Asociatia S.O.S Autism Bihor este o organizatie înfiinţată în luna martie 2007 de către 14 părinţi de copii cu autism, care au dorit să schimbe în bine viaţa copiilor lor.

În iunie 2015, Asociaţia a primit un spaţiu printr-un Contract de Comodat de la Administraţia Imobiliară Oradea, ceea ce a dus la obţinerea licenţei pentru Centrul de Zi pentru persoane cu dizabilităţi, S.O.S Autism Bihor. Renovarea şi recompartimentarea s-a făcut din fondurile proprii ale Asociaţiei cu sprijinul părinţilor şi a sponsorilor. “Organizăm evenimente caritabile, dar şi seri sau spectacole caritabile, cu ajutorul unor oameni de suflet care au înţeles cât de importantă este implicarea lor, urmând ca banii adunaţi să fie folosiţi pentru sprijinirea ONG-ului. Din păcate nu ne permitem să plătim integral terapiile aşa cum am făcut-o timp de un an şi jumătate, de aceea fiecare ajutor finaciar din partea unor oameni cu suflet este mai mult decât binevenit. Acesta este scopul evenimentelor caritabile organizate.” (Simona Zlibuţ)

Data de 2 Aprilie marchează Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite. În toată lumea, în jurul acestei date, organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra problematicii autismului. Şi pentru Asociaţia S.O.S. Autism din Oradea a devenit deja o tradiție ca în fiecare an, în această perioadă a anului, să-și invite prietenii, colaboratorii, sponsorii, cunoscuții, la o seară caritabilă elegantă, plină de surprize, cu muzică, dans, umor de calitate și licitații de obiecte, într-un local select, având ca scop strângerea de fonduri pentru continuarea proiectelor asociației.

Asociația S.O.S. Autism Bihor sărbătorește în  luna martie 2017, zece ani de la înființare. Anul acesta, pe data de 25 martie de la ora 18.00, va marca Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului,ie, printr-o Gală Aniversară ,,Împreună pentru autism”.

“Anul acesta, evenimentul are pentru noi o dublă semnificație, sărbătorirea a zece ani de realizări pentru copiii noștri și marcarea Zilei Mondiale de Conștientizare a Autismului.

Clădirea Restaurantului Coloseum, care este gazda noastră, va fi luminată în culoarea albastră și tot albastre vor fi baloanele lansate de invitații noștri, înscriindu-ne astfel în campania mondiala de conștientizare a autismului din 2 Aprilie, când mai multe clădiri importante din marile orașe din țară și din lume vor fi luminate în albastru.

Invitații speciali ai serii vor fi: Cătălin Botezatu și Ducu Bertzi, alături de ei vor fi soții Florina și Florin Mariș – Hințu, Călin Pop (solistul de la Celelalte Cuvinte), Ambra Pop, Raul Silaghi, trupa Cool Style Show Dance, Dana Ionela Jurjuț, Larisa Tripon, Sergilia Popa, Radu Barbura cu Formația Etno 2000 și Dj Serban. Momentele de umor ale serii vor fi asigurate de Trupa Impro Patzan al cărei spectacol de improvizație este unic si irepetabil.

Deschiderea serii va fi facută de Milena Hus si David Tudor, copii diagnosticati cu autism. Oaspete important al serii va fi doamna Constantina Diță, atletă româncă, alergătoare pe distanțe lungi, specializată în maraton si semimaraton. La Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing a câștigat medalia de aur la proba de maraton, reprezentând România.

La acest eveniment vom avea mai multe obiecte de licitație printre care: o minge de fotbal de la campioana Italiei F.C. Juventus cu semnăturile jucătorilor oferită de familia Simona şi Karci Kadas, o minge de baschet de la “CSM Digi Oradea” cu semnăturile jucătorilor, o minge de la Echipa Națională de Fotbal a Romaniei” cu semnăturile jucătorilor, 2 tricouri de la Steliano Filip de la ”Echipa Națională a Romaniei”, un tricou de la Constantina Diță campioana mondială Romaniei la maraton și semimaraton, 2 icoane pictate în sticlă, încălţăminte de bărbaţi  confecţionate de către designerul orădean Giuliano Sabău,  o poşetă confeţtionată manual  de către doamna Daciana de la firma 74streetbags și altele obiecte.

Prețul unui bilet va fi de 200 de lei în care fiecare invitat va primi la intrare obiecte confecționate de mămici cu ajutorul copiilor. Rezervări de bilete si informații la telefon 0771631022, 0744559154, 0742529453.

Vă aşteptăm cu drag la eveniment!” (Simona Zlibuţ)

Rep.: Ce vă doriţi de la ziua de mâine, doamna Simona Zlibuţ?

S.Z.: Acceptarea acestor copii de către societate!

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook