Home Artistul zi de zi ANTHONY FLAGIELLO

Cine sunt eu?
Aţi putea zice: „Aaa, un italian, sau vreun american…”
Da, sunt un american de origine italiană, stabilit de peste 10 ani în România iar în Oradea, din dragoste.
Am studiat la College of Art în Philadelphia, şcoală ce mi-a şlefuit talentul în dimeniul artei.Aşa mi-am început drumul spre desăvârşirea frumosului, pasionat de arta confecţionării bijuteriilor unicat.Timp de peste 50 de ani am creat şi confecţionat matriţe şi bijuterii ce au ajuns pe degetele şi la gâtul iubitorilor de giuvaieruri. Dar destinul te poartă unde nici n-ai crede să ajungi vreodată.Aşa am ajuns şi eu în România din dragoste pentru soţia mea – Emilia, dragoste ce m-a „lipit” de această frumoasă ţară şi de minunatul oraş Oradea.
Aici, aceste ţinuturi încărcate de frumos mi-au trezit în suflet bucuria culorilor, culori pe care le-am transpus pe pânza tablourilor
ce oglindescx peisajele încântatoare ce le văd în jurul meu.
Deci pictez. Pictez pe canvas, pe carton, pe sticlă, pe suport textil, dar creez şi tablouri digitale, cu ajutorul calculatorului. Abordez diferite stiluri, de la pisaje impresioniste, la pictura realistă vizibilă şi concretă dar şi explozia de culoare în abstract.
Inspiraţia o găsesc în tot ce mă înconjoară: peisaje, pisicile mele dar şi alte animale, aspecte de vânătoare, portrete.
Tablourile mele sunt prezentate la unele evenimente culturale din Oradea. Dar sunt şi apreciate şi de către prietenii reali şi virtuali.
Proiecte de viitor? Fireşte! Participări la cât mai multe evenimente şi expoziţii aici în România, în ţara mea de suflet.

Daniela Brosset

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook