Home Beautify Prima săptămână cu micuţa noastră

După o aşteptare îndelungată şi multe emoţii, am născut! Natural, cum mi-am dorit, mai repede decât credeam. Experienţa mea cu maternitatea Pelican a fost excelentă! Totul a fost peste aşteptările mele. Vreau să îi mulţumesc aici doamnei doctor Anca Huniadi pentru răbdarea ei, pentru buna dispoziţie şi mult profesionalism, doamnei doctor neonatolog Olimpia Paşca, minunatei doamne doctor Bimbo Szuhai Erika şi tuturor asistentelor care au avut grijă de mine şi fetiţa mea.
Totul a mers foarte bine şi acum micuţa noastră este aici. O pot vedea zi de zi, cum doarme, cum mănâncă, cum mă prinde de deget. E un miracol să o putem urmări în rutina ei de bebelaş, cum se obişnuieşte cu „lumea de afară”.
Citisem în timpul sarcinii că e important să faci cât mai uşoară trecerea din pântecul mamei în lume, să îi dai constant copilului tău căldură, îmbrăţişări, să se simtă ocrotit cum s-a simţit 9 luni în mediul său iniţial. Nu e greu să vrei să îţi şii copilul în braţe, dar e o provocare să nu te sperii sau să fii emoţionată: oare o şin bine? oare a dormit destul? oare de ce plânge?
Oricât te pregăteşti, această perioadă e una a descoperirii, a obişnuirii. Simt totuşi că o cunosc pe Alesia deja atât de bine, că ştiu exact cum e suftelul ei. Doarme frumos, e cuminte, mănâncă bine – şi chiar dacă n-aş fi avut norocul să fie aşa din primele zile, ar fi fost la fel de perfectă pentru mine.
Totuşi, nu pot să zic că e floare la ureche! Alăptatul încă este destul de dureros pentru mine, iar pentru micuţa mea e încă nefamiliar, dar e un lucru la care ţin mult. Vreau să alăptez cel puţin un an şi deşi vă recunosc ca e mult mai greu decât îmi imaginam, mă străduiesc. Spre surprinderea şi bucuria mea, am aflat de la echipa Pelican de existenţa unei consiliere pentru alăptare care de curând a venit acasă la noi, să mă încurajeze şi să mă sfătuiască cum pot face această provocare mai uşoară pentru mine şi Alesia.
Vă pregătesc un articol cât de curând despre ce implică această consultanţă, în speranţa că vă poate fi de ajutor şi vouă, altor proaspete sau viitoare mămici. Deocamdată încă tatonez terenul, dar vă aştept pe www.beautifybybeatrice.ro cu sfaturi şi păreri despre primele zile cu un bebelaş. Ce întrebări aveţi? Cum a fost pentru voi dacă aţi trecut deja prin „perioada de descoperire”? Ce sfaturi aveţi pentru mine?

 

Beatrice Pantea

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook