Home Beautify Yoga prenatală în Oradea

ştiţi cum cele mai bune recomandări le primeşti de la prieteni? Cam aşa s-a întâmplat şi în cazul meu când o colegă de la birou care a născut natural mi-a povestit prima oară de yoga prenatală.
Mă intrigase ideea de yoga încă înainte să rămân însărcinată. Mi s-a părut mereu o metodă de relaxare atât de simplă şi plăcută, dar vă recunosc că nu ştiam că se practică la Oradea într-o manieră atât de profesionistă cum urma să găsesc la Omni Yoga, un studio care oferă diverse cursuri de yoga, de la cele concentrate pe dureri de spate cronice (pe care le resimţim atât des după orele lungi de la birou/din faţa calculatorului), la flying yoga – o variantă dinamică cu susţinere în hamace elastice, până la yoga prenatală care pe mine m-a ajutat foarte mult.
M-am bucurat când am descoperit această variantă de a face mişcare, mai ales că simţeam pe măsură ce avansa sarcina tot mai mult nevoia de a-mi întinde puţin muşchii şi a mă relaxa. Îmi lipseau în mod clar endorfinele oferite de sport. Am început cursurile alături de Kinga Hoffman în luna a patra de sarcină şi le-am continuat până la finalul lunii a opta. Exerciţiile personalizate pentru viitoarele mămici din cadrul cursului au îmbinat elemente de yoga tradiţională, dar au mizat mult şi pe tehnici de respiraţie. S-au axat pe atenuarea durerilor şi problemelor comune din timpul sarcinii (dureri de spate, respiraţie dificilă, reţinerea de apă, durerei ale articulaţiilor, crampe musculare), dar m-au pregătit şi fizic şi mental pentru o naştere mai uşoară, mizând mult pe îmbunătăţirea circulaţiei şi încărcându-mă cu energie pozitivă. În plus, au creat o legătură şi mai puternică între mine şi copilul meu, pentru că am simţit tot timpul că fac asta pentru noi, pentru sănătatea amândurora. Exerciţiile nu au fost solicitante, dar mi-au pus în mişcare întregul organism.
Vă recomand deci cu drag să încercaţi unul din cursurile care vi se potrivesc şi vă aştept în curând pe blog, pe www.beautifybybeatrice.ro, cu detalii despre câteva dintre exerciţiile mele preferate şi poze de la un curs alături de Kinga! Dacă aţi încercat deja yoga, sunt curioasă să citesc despre experiența voastră şi recomandări de la voi tot acolo! Namaste!

 

Beatrice Pantea

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook