Home Bihoreni cu care ne mândrim IOANA GLIGOR – ORĂDENI CU CARE NE MÂNDRIM

Elevă
Născută la data de: 24 iunie 1997
Studii: Liceul de Arte Oradea
Specializarea: arhitectură

Ce implicare ai în proiectul „Fii parte la diversitate”?
Sunt membră a Clubului Impact, al Liceului de Arte Oradea. Încă de la înfiinţarea clubului am participat la toate activităţile şi proiectele desfăşurate, de aceea am fost aleasă să reprezint Clubul Impact la Bursa Talentelor. Alături de membrii Impact şi de alţi elevi ai Liceului de Arte Oradea, voi participa în mod activ la derularea tuturor activităţilor cuprinse în proiect.

Ce se urmăreşte prin acest proiect?
Proiectul ,,Fii parte la diversitate” este un proiect iniţiat de Asociaţia Art Fusuin Bucureşti şi Fundaţia Noi Orizonturi, iar în Oradea partener este şi Asociaţia Filantropia. Clubul Impact al Liceului de Arte Oradea a fost ales împreună cu alte opt Cluburi Impact din ţară pentru a desfăşura proiectul ,,Fii parte la diversitate”. Prin acest proiect se urmăreşte implementarea a două metode: ,,Biblioteca Vie” şi ,,Campania stradală” cu scopul transmiterii mesajelor proiectului (accceparea diversităţii, toleranţa şi nondiscriminarea) prin manifestări cu caracter artistic.

De ce ai simţit tu, personal, nevoia de a te implica în acest proiect?
În lumea agitată de azi e foarte greu să mai găseşti oameni dispuşi să îşi sacrifice din timp pentru a asculta ce are de spus vecinul, prietenul, familia şi de aceea m-am bucurat atât de mult de tema proiectului, deoarece ne-a dat posibilitatea mie şi colegilor mei din Clubul Impact al Liceului de Arte Oradea, să găsim o formulă prin care să le aducem aminte oamenilor ,,mari” că gesturile mici făcute faţă de ceilalţi sau, mai bine zis, împreună cu alţi oameni duc la o comunicare mai bună şi la ideea de toleranţă.
Ce speri să realizezi prin acest proiect?
Eu sper ca prin acest proiect să contribui, măcar în mică masură, la schimbarea mentalităţii umane, la distrugerea conceptului de discriminare şi acceptarea fiecărei persoane ca fiind una diferită şi unică, o diferenţă ce nu ar trebui să o scoată din tipare, ci să o introducă într-o unitate diversificată.
Comunitatea locală sprijină astfel de iniţiative ale tinerilor?
Tind să cred că mai avem oameni care susţin iniţiativele tinerilor în diverse activităţi pe care le desfăşoară în comunitate şi pentru comunitate.
De ce nu exită o coeziune mai mare în ce priveşte implicarea elevilor în astfel de proiecte comunitare?
Aceste proiecte comunitare presupun muncă de voluntariat, iar fără o motivaţie suficientă, mare parte din tineri nu sunt dispuşi să-şi ocupe timpul liber cu activităţi care poate îi scot din zona lor de confort, dar care, sigur, le-ar oferi o experienţă de viaţă inedită. Părerea mea este că Societatea ar trebui să le ofere mai multă încredere tinerilor pentru a se putea exprima potrivit gândirii şi vârstei lor.
Ce-i place Ioanei Gligor să facă în timplul liber?
În timpul liber sunt la fel ca ori care alt adolescent, deci nu pot să spun că în lista mea de preferinţe ar intra ceva neobişnuit. Îmi place să fiu activă, deci o plimbare în aer liber sau o ieşire cu prietenii e bine venită. Momentele de relaxare sunt alături de familie, iar cel mai mare ,,drog” al meu este muzica.
Ce proiecte de viitor ai?
Pentru viitor aş vrea să mă implic în  proiecte pentru folosul comunităţii, şi să dobândesc cât mai multă exprienţă în interacţiunea cu oamenii. După terminarea liceului aş vrea, binenţeles, să urmez studiile superioare ale unei facultăţi şi să lucrez în domeniul ales.
Unde te vezi peste zece ani?
Peste zece ani mă văd împachetându-mi repede sulul de hărţi cu proiecte de pe masa biroului şi mergând pe teren, colaborând cu oameni minunaţi şi realizând construcţii  de care să fiu mândră, atât eu cât şi oamenii din jurul meu.
Ce te face fericită?
Fericirea pentru mine este un sentiment vast, prin faptul că mă bucur chiar şi de cel mai mic amănunt pe care mi-l oferă viaţa de zi cu zi. Consider că la această vârstă lucrurile cele mai importante sunt şcoala şi prietenii. Rezultatele bune şi foarte bune de la şcoală mă fac încrezătoare, iar pe părinţii mei mândri. Pe lângă asta, dacă mai am şi prieteni de nădejde, aproape am toate motivele să fiu fericită.
Cristina Puşcaş

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook