Home Bihoreni cu care ne mândrim IULIA ANDREI

Consilier vestimentar
Născută la data de 23 noiembrie 1993
Studii: Liceul de arta Oradea, sectia Design Vestimentar
Facultatea de jurnalism, Oradea
Blogger la www.iulia-andrei.ro

Cum ai transformat un hobby într-o profesie?
Consider că atunci când faci ceva ce îţi place cu adevărat, lumea din jur observă şi nu are cum să rămână indiferentă. Aşa a fost în cazul meu: oamenii au apreciat munca mea şi m-au încurajat să continui, astfel, în scurt, timp blogul s-a transforma dintr-un hobby într-un job de vis, pentru mine.
Ce presupune munca ta de consilier vestimentar şi blogger?
Pentru mine termenul de consilier vestimentar înseamnă a-i ajuta pe oameni în a-şi pune în evidenţă personalitatea şi frumuseţea prin modul în care se îmbracă. A fi blogger înseamnă a împărtăşi cu cititorii mei file din viaţa mea, a-i inspira prin alegerile mele vestimentare şi o mulţime de alte lucruri.
Ce investiţii financiare presupune o astfel de afacere?
Orice investiţie pare mare la început. Ca fashion blogger, cel mai important lucru este un aparat de fotografiat, de calitate, fiind poate şi cea mai costisitoare investiţie. Alte costuri ar implica un domeniu, în cazul în care nu alegi o platformă gratuită şi bineînteles un pachet de găzduire lunară a site-ului.
Se poate trăi dintr-o astfel de activitate?
Din fericire, avem exemple care atestă că se poate într-adevăr trăi bine din această activitate, dar din păcate majoritatea nu sunt români. Românii încă învaţă ce presupune acest job, dar eu sunt optimistă şi cred că lucrurile merg în direcţia bună.
Moda este o chestiune relativă, depinde de gustul fiecăruia. Ce anume încerci să transmiţi cititoarelor?
Faptul că alegerile tale vestimentare pot spune despre tine mai mult decât ai putea chiar tu spune. Încurajez fiecare cititor să poarte ceea ce îl reprezintă, mergând pe ideea potrivit căreia moda este trecătoare, dar stilul este ceva ce dezvolţi în timp, devenind astfel o marcă a personalităţii fiecăruia.
Care e cea mai frumoasă parte a muncii tale?
Faptul că prin munca mea pot să inspir oameni, mesajele primite de la cititori, fotografiile frumoase, proiectele minunate pe care le-am avut pe blog şi multe alte lucruri.
Ce oportunităţi îţi oferă o astfel de activitate?
De a cunoaşte oameni minunaţi şi talentaţi, de a avea acces la colecţii vestimentare în premieră, de a călători, de a primi numeroase articole vestimentare şi produse cosmetice şi aşa mai departe.
Pe lângă propria ta nevoie de a te exprima prin aceste sfaturi, ce anume mai speri să obţii?
Sper ca cei care îmi citesc blogul să găsească utile anumite sfaturi şi sper ca tot mai mulţi oameni să găsească în blogul meu o sursă de inspiraţie.
Care este secretul eleganţei?
Secretul eleganţei constă în a te simţi bine în orice ţinută pe care alegi să o porţi. Cred că eleganţa este şi o stare de spirit, nu doar un stil vestimentar.
În România există un cod al vestimentaţiei?
România încă suferă de uniformitate vestimentară. Dacă ar fi să analizez vestimentaţia persoanelor pe care le văd zilnic pe stradă 3 din 5 oameni ar urma aceaşi linie vestimentară.
Dacă ai bani puţini, cum poţi să ai şi lucruri frumoase?
Conceptul de smart shopping (cumpărături în sezonul reducerilor) este bun de luat în calcul. Cine spune că doar hainele scumpe pot arată bine? În ecuaţia finală cântăreşte foarte mult atitudinea persoanei care le poartă (fie că sunt de la second hand, fie că sunt create de o firmă cu renume).
Ce proiect ai dori să prindă viaţă şi în Oradea, visavi de modă?
În primul rând mi-aş dori ca Oradea să prindă viaţă în acest domeniu pentru că deocamdată, din păcate, moda pentru mulţi orădeni este un subiect tabu. De asemenea, mi-ar plăcea să văd măcar anual un fashion show de calitate, cu designeri de talie naţională sau chiar internaţională.
Ce te face fericită?
Sunt multe lucruri care mă fac fericită: călătoriile, schimbările de look, ciocolata, Crăciunul, cumpărăturile, o carte bună şi lista continuă …
Cristina Puşcaş

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook