Home Cartea Săptămânii 22 de lumi

Poveştile fac parte din viaţa noastră cotidiană. Ele au rolul de a anima, de a transmite învăţăturile noastre, sau pur şi simplu conturează personalitatea fiecăruia.

Aflată pe lista celor mai aşteptate cărţi din această toamnă, listă publicată de un important ziar din România, noul volum semnat de  Dan Alexe aduce în biblioteca iubitorilor de lectură un nou tip de carte. În punctul lui rebbe G, este o carte-concept care continuă limbajul început în Miros de roşcată amară. De această dată autorul a adăugat elemente care în ţara noastră nu au fost suficient exploatate. Cele 22 de poveşti ascund ocultism, tarot, pasiunea pentru istoria ascunsă şi pentru legionari, alchimie şi erotism.
Numărul 22 reprezintă numărul literelor din alfabetul ebraic dar şi numărul cărţilor aflate într-un pachet de tarot, astfel că fiecare poveste îi corespunde unei astfel de litere şi cărţi. Poveştile au ascunse în conţinutul lor elemente de tarot, ocultism şi alchimie, autorul apelând la perspicacitatea cititorului pentru a le descoperi.
Cei care iau pentru prima dată contact cu scrierile lui Dan Alexe vor avea senzaţia că au în faţă file dintr-un jurnal, autorul relatând totul la persoana I. Acest aspect face ca poveştile aşternute să capete o mai mare credibilitate chiar dacă unele dintre acestea  au ca şi schelet, ficţiunea. Pentru cei deja familiarizaţi cu operele autorului, acest volum vine să umple golul lăsat de timpul de când au întors ultima pagină al ultimului volum semnat de Dan Alexe. Cu toate că stilul nu îi mai poate şoca pe cei care l-au citit şi în trecut, elemente introduse în paginile acestui volum aduc noi aspecte în ceea ce priveşte calităţile sale publicistice, astfel  În punctul lui rebbe G, reprezintă o nouă etapă în viaţa literară a celui care a rupt barierele nescrise pe care literatura română le-a cunoscut în ultimii ani.
Întreaga carte este învăluită într-o aură mistică, totul fiind presărat cu numeroase picanterii, astfel ea poate să ofere, picătură cu picătură licori, dar mai ales, o nouă viziune asupra lumii de azi şi a limbii care se vorbeşte în jurul nostru. Datorită multitudinilor de elemente specifice fiecărei poveşti, volum poate fi lecturat în orice ordine, liantul folosit de către autor reuşind să completeze totul într-un mod inedit.
În punctul lui rebbe G, semnat de Dan Alexe, aduce un nou stil, o nouă modalitate prin care elementele ocolite prind viaţă, creează poveşti unice care încătuşează cititorul până la finalul cărţii, ca mai apoi să îl elibereze într-o lume privită cu alţi ochi şi simţită la o altă intensitate.

Sebastian Ferchi

Lasa un mesaj

Facebook