Home Cartea Săptămânii Mai mult decât am crezut

Nimic nu este mai înălţător decât iubirea, dar până la iubire, fiecare fiinţă care posedă acest sentiment este nevoit să cunoscă o primă etapă, această fiind seducţia.

Scriitorul orădean Florin Ardelean, după ce a încântat publicul orădean cu romanele sale, le propune cititorilor nu doar orădeni ci din întreaga ţară o istorie a ceea ce înseamnă seducţie. Cartea Seducţia Voluptate, cruzime şi amăgire, porneşte de la primele dovezi ale seducţie. Dacă omul a fost sedus încă de la început timpului, Adam şi Eva fiind primii seduşi de către diavol, omenirea a cunoscut de-a lungul istorie mai multe tipuri de seducţie. Fie că vorbi de date reale sau marii scriitori le-au insuflat personajelor puterea seducţiei, fiecare om deţine capacitatea de a seduce, dar mai ales, de a fi sedus.
Din lipsa unei aprofundări, omul modern se rezumă la termenul de seducţie doar atunci când vorbeşte despre relaţii de iubire sau pur şi simplu la o relaţie platonică care duce doar la plăcerea fizică. Pentru a sparge acest tipar, autorul vine în întâmpinarea celor care caută în adâncime. Cei care caută altceva vor descoperi că seducţia este un drum cu dublu sens, mai exact, ea poate fi folosită şi pentru a face rău.
Conform istorisilor, această acţiune a fost folosită de conducători de state, de reprezentanţi ale unor culte religioase, de oameni simpli. Fiecare dintre ei au avut un scop şi s-au folosit de acest joc pentru a atrage de partea lor cât mai mulţi simpatizanţi care să acţioneze în numele binelui, a iubirii şi a dorinţei de a-şi arăta loialitatea faţă de seducător. A seduce este seducător. Tot acel proces poate crea o dependenţă despre care mulţi psihologi vorbesc în lucrările lor. Chiar şi marii filozofi ai lumi au tratat acest aspect şi nu cu superficialitate, ci cu o profunzime care merită cercetată. Seducţia poate naşte iubire, respect, admiraţie dar totodată ea poate da naştere unor uri veşnice, ea poate duce la acţiuni care nu au ce căuta într-o lume evoluată.
Seducţia Voluptate, cruzime şi amăgire, semnată Florin Ardelean nu este o enciclopedie a seducţiei, autorul reuşind să trateze seducţia prin prisma tuturor celor care au căutat să cunoască acest joc, acest procedeu care poate duce la  amăgire sau fericire absolută.

Sebastian Ferchi

Lasa un mesaj

Facebook