Home Cartea Săptămânii Rămas bun om bun!

Dragostea pentru zâmbete, pentru puritate se naşte greu, dar atunci când această plăsmuire are loc tot ce trebuie să facem este să ne oprim, să privim şi să ne încărcăm sufletul cu aceste frumos.

Plecat în lumea celor drepţi mult prea devreme, Constantin Adrian Dancoglu a fost pentru iubitorii de fotografii un maestru, o sursă de inspiraţie, iar pentru cei care au avut şansa de a-l cunoaşte, un prieten desăvârşit. Pornind de la această prietenie şi admiraţie, Constantin Liviu Demeter îl păstrează viu în memoria iubitorilor de arta fotografică pe orădeanul cu origini basarabene prin cartea memorială Constantin Adrian Dancoglu este numele unui artist fotograf.
Cartea se împarte în două categorii: prima prezintă viaţa şi activitatea, premiile şi expoziţiile la care artistul a participat de-a lungul vieţii, iar a doua parte este un album cu cele mai premiate fotografii. Regăsim o poveste de viaţă care nu a fost presărată cu petale, o viaţă în care artistul a cunoscut greutăţile vieţii, dar care a reuşit să treacă peste toate acestea cu zâmbete, cu timiditate şi cu o căldură sufletească care era molipsitoare. Dacă textul este o incursiune în viaţa de familie, fotografiile spun o altă poveste. Zâmbete! Munca lui Constantin Dancoglu cuprinde zâmbete, încarcerează fericirea în imagini. Indiferent de vârsta celor care au devenit subiect pentru fotograf, fiecare personaj zâmbeşte, se descătuşează de toate şi experimentează fericirea absolută. Un alt subiect iubit de fotograf o reprezentau florile. Cu toate că pare simplu, fotografiatul florilor reprezintă un sector greu, pentru că nu toţi au puterea şi viziunea de a transmite acea delicateţe pe care o au florile. Constantin Dancoglu a reuşit asta deoarece frumuseţea interioară era cea care declanşa apartul. Munca de studio o făcea cu o deosebită măestrie, instantaneele reprezentau marea dragoste. Acele fracţiuni de secundă în care doar tu reuşeşti să vezi ceva ce alţii nu văd, puterea de a prezice următoarea mişcare a subiectului, toate aceste lucruri au fost stăpânite cu o simplitate şi modestie de cel plecat dintre noi.
Lumini şi umbre, culori şi monocromie, chipuri, trupuri şi flori, locuri şi frumuseţe. Toate aceste elemente se regăsesc în fotografiile pe care Constantin Adrian Dancoglu ni le-a lăsat în grija noastră şi care îl păstrează viu în mintea şi sufletelor celor care au avut şansa de a-l cunoaşte.

 

Sebastian Ferchi

Lasa un mesaj

Facebook