Home Cartea Săptămânii Trei albume – un singur univers

În derivă, fiind, ne căutăm un model, un personaj care să ne inspire. Facem asta de când suntem mici, dar persoanele reale nu îşi arată întodeauna laturile inspiraţionale, şi aşa le permitem supereroilor să pătrundă în universul nostru, sau noi pătrundem în universul lor.
Cu toate că există nenumărate cărţi pe piaţă, milioane de volume care tratează diferite teme şi diferite tipuri de oameni, multe dintre acestea ajungând să fie în timp doar suport pentru praful din bibliotecă, putem descoperi cu surpriză că mai există şi o altă categorie de tipăritură. Albumele de artă, monografiile îşi au rolul lor, iar atunci când aceste albume cuprind, întradevăr în trei volume, universul DC Comics, atunci nu facem decât să redescoperim frumuseţea lumii în care supereroii se ridică deasupra nedreptăţilor.
Cu toate că este mai uşor să urmărim filmele sau desenele cu cei care fac parte din universul D.C, benzile desenate sunt pline de viaţă, de intrigă, de poveste. Cele trei volume – The Bronze Age,The Silver Age şi The Golden Age ne poartă în toate numele apărute începând cu anul 1935 până în 1984. În regăsim alături de cei mai cunoscuţi supereroi din acest univers, precum Batman, Superman, Flash, Wonder Women, Green Lantern, şi pe cei care le-au pus în valoare munca, mai exact răufăcătorii, Joker, Lex Luther. Deşi ne-am dori ca aceste albume să conţină numerel integrale, este de menţionat faptul că preţul acestor albume ar fi mult prea mare.
D.C Comics este un univers potrivit fiecărei vârste. Poate sună ciudat, dar biblioteca personală se poate îmbogăţi considerabil prin diversitate, iar aceste trei albume asta oferă, o diversitate aparte

Sebastian Ferchi

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook