Home Cartea Săptămânii Un aparat – 500 de portrete

Călătoria a fost și va rămâne un element de deschidere a viziunii, a vederii în ceea ce privește omul și omenirea.

Mihaela Noroc a pornit într-o călătorie în jurul lumii, o călătorie care avea rolul de a arată frumuseţea. Atlasul frumuseţii este munca acestei tinere fotografe care a renunţat la confortul de acasă pentru a se aventura în călătoria care i-a schimbat viaţa. Cele 500 de portrete realizate prezintă o frumuseţe sinceră. Indiferent de vârstă, naţionalitate sau statutul social, femeile fotografiate îţi expun chipul întregii lumi. Nimic nu este trucat, nu există intervenţii de cosmetizare, autoarea lasând să se vadă timpul, inocenţa, naturalul, spontaneitatea fiecărui subiect.
Ce face inedit acest album, această muncă este faptul că nu trebuie să fie totul perfect şi asta pentru că perfecţiunea deja există. Diversitatea naţionalităţilor au un numitor comun în fotografiile realizate de Mihaela Noroc, şi anume zâmbetul. Fie că sunt simple vânzătoare de legume într-o piaţă din India sau piloţi de elicopter în New York, chipul fiecăreia radiază, luminează şi combate orice urmă de tristeţe. Culorile specifice fiecărei zone sunt atent exprimate, de multe ori nefiind necesar o descriere. Pe lângă imagini realizatoarea a mai adăugat şi mici texte care explică modul în care a cunosc acele femei, astfel această experienţă vizuală este completă.
Fiecare chip poartă o poveste privitorul fiind oarecum obligat să o caute, să creeze variante pentru a da un sens acelor priviri, acelor riduri, acele gesturi. Călătoria Mihaelei o pune în rândul celor are au reuşit să lase ceva în urmă şi să prezinte nu doar imagini tulburătoare ci şi o latură frumoasă a omului.
Atlasul frumuseţii de Mihaela Noroc pune fotografia românească în rândul marilor imperii ale fotografiei, munca ei ducând mai departe dorinţele de a promova frumosul al celor care trăiesc şi văd prin obiectivul aparatului de fotografiat.
Sebastian Ferchi

Lasa un mesaj

Facebook