Home Comunicate Actiune populare cu puiet stiuca pe raurile Crisul Repede si Negru

În perioada 20 aprilie – 20 mai 2017 companiile ROMPROFIX și LECHPOL ELECTRONIC în parteneriat cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor din județul Bihor organizează o acțiune de populare cu puiet de știucă și șalău pe râurile Crișul Repede și Crișul Negru. Această populare cu specii nobile este realizată în premieră în ultimii 30 de ani în apele colinare și de șes ale județului Bihor, având ca obiectiv completarea și revigorarea fondului piscicol.
Prima etapă a acțiunii s-a desfășurat în 20 aprilie și a constat în popularea cu o cantitate de 16.000 bucăți puiet de știucă, cu o mărime de peste 5 cm, în zonele: Fughiu, Beiuș, Tileagd, Lugaș și Oradea. Materialul piscicol provine de la o fermă specializată în acest domeniu – Quality Fish, Timișoara. A doua etapă se va desfășura în a doua jumătate a lunii mai, asigurându-se popularea Crișului Repede și a Crișului Negru cu puiet de șalău.
Aceste două populări se înscriu în acțiunile de responsabilitate socială a firmelor ROMPROFIX și LECHPOL ELECTRONIC, având ca scop: conservarea biodiversităţii, protecţia faunei de interes piscicol şi a mediului acesteia de viaţă.
ROMPROFIX, o companie româno-poloneză, parte a grupului PROFIX Polonia, înființată în 2007 este un important centru de distribuție de unelte, accesorii, mașini electrice și echipamente de protecție.
LECHPOL ELECTRONIC este unul din liderii marcanți pe piață, realizând activități de import și distribuție de produse IT&CE – componente electrice și electronice, comunicații, IT, audio-video, telefonie mobilă și accesorii.
Prezentă pe piața din Romania din 2007, compania se bucură de vastă experiență acumulată de grupul Lechpol ce activează pe piața europeană de profil din 1990, în țări precum Polonia, Germania, Olanda.

Lasa un mesaj

Facebook