Home Editorial Igienă politică

Trebuie să îmi cer scuze, încă de la început. Recunosc, subiectul este unul destul de delicat. Observ că, de ceva vreme, pe hârtia igienică sunt imprimate tot soiul de imagini: floricele, animăluţe, inimioare… Acestea din urmă mă intrigă cel mai tare. E măcar ciudat să foloseşti, pentru o astfel de treabă, simbolul vieţii, al jertfei şi al iubirii.
Dacă e așa, de ce n-ar imprima cineva, pe hârtie igienică, sigle de partid sau mutre de politicieni? Ar fi cel puţin la fel de (ne)potrivit. În planul practic, exerciţiul igienei de după ar deveni astfel şi un mod de defulare, o supapă pentru frustrările cauzate de sărăcie, corupţie, incompetenţă, birocraţie, nepotism, ciocoism, etc. În plus, analizând vânzările de hârtie igienică s-ar putea trage concluzii socio-electorale la fel de valide precum cele date azi de institutele specializate.
Desigur, în spiritul corectitudinii politice, ar fi imperios necesar ca, la noi acasă şi în instituţiile publice, să existe o mare diversitate de „figuri” şi un stoc „multicolor” de asemenea produse. Că, ce te faci dacă, fiind din Opoziţie, eşti pus în situaţia de a te curăţa la…, Doamne iartă-mă, cu figura şefului tău de partid?! Problemă serioasă, nu glumă! Un astfel de moment se poate lăsa cu traume ideologice de neşters.
A venit timpul ca şi conducătorii noştri să pună obrazul la bătaie, pentru propăşirea patriei şi prosperitatea ei economică. E evident că o asemenea afacere ar aduce venituri substanţiale bugetului.
La final, o precizare pentru cei extrem de sensibili, care, eventual, ar putea să strămbe din nas. Hârtia e hârtie, „suportă orice”, diferenţa specifică o face doar desinaţia pe care hotărâm să i-o dăm.

Florin Budea
fbudea.blogspot.ro

Articole Similare
0 400

0 522

Lasa un mesaj

Facebook