Home Editorial Lanţul slăbiciunilor (varianta Facebook)

Cu geniul său, dacă ar mai trăi printre noi, Caragiale ar scrie noi opere nemuritoare. Cum nici nu îndrăznesc să privesc atât de sus, vă propun o „schiţă” inspirată dintr-o poveste reală.
Acum câţiva ani, când, hotărât să intru şi eu în rândul lumii, mi-am făcut pagină de Facebook, eram într-o pasă sumbră, mă simţeam singur şi în răspăr cu „soţietatea”. Aşa se face că, la rubricuţa în care fiecare e liber să dea (sau nu) detalii despre el însuşi, m-a pus un drăcuşor să scriu că aş fi văduv. Bună sau mai puţin reuşită, gluma mea n-a avut nicio consecinţă vreme de ani de zile. Până mai ieri…
Ştiind că aniversarea mea nu e departe, o cunoştinţă de-a mamei, cu certe abilităţi de comunicare prin reţelele de socializare, şi-a spus că, pentru a nu rata evenimentul, ar fi bine să verifice data pe FB. Pătrunzând mai adânc în miezul problemelor, doamna descoperă că sunt „singur şi neconsolat”. De aici întrebările au început să curgă în cascadă. Ce să se fi întâmplat? Când? Cum? Bietul băiat! Şi nici nu stă ea mult pe gânduri până o sună pe mama. Chiar dacă nu părea, situaţia devenise critică. Cum să-i fi scăpat ei aşa dramă de familie, aşa o telenovelă? Mama, care habar nu are ce e şi cu ce se consumă FB-ul, îi spune că nu are nici un motiv să îşi facă griji şi că în jurul meu toate sunt bune. Cât de bune pot fi…
Dar, desigur, povestea nu s-a terminat aici. Nu se putea. Sesizată oficial, mama mă sună şi mă ia la rost. „Auzi, de când eşti tu văduv pe feisbucul ăla?”. În prima clipă nici că-mi pică fisa. Cine? Eu?! Văduv?!! Unde?? Aha! Pricep destul de greu cum prostiile de ieri ne ajung din urmă când nici prin cap nu ne-ar mai trece. Ce să fac? Adio, libertate! Am decis să dau cărţile pe faţă. Pentru a nu mai stârni astfel de furtuni în familie, am umblat la „status”. Acum sunt „într-o relaţie”.
Ei, dar nici asta n-a fost de ajuns! Fără să vreau, am stârnit un alt tsunami. Modificarea statutului a iscat alte comentarii mai mult sau mai puţin maliţioase: „Era şi cazul. Felicitări! În sfârşit! Te-ai decis? Abia acum?!…”. Nicicum nu-i bine, cum ar fi spus bunica. Nu mă plâng. Mă bucur. Noroc că „pagina de socializare” nu-mi cere mai multe amănunte, că mi-ar fi destul de greu să descriu situaţia la zi. Mda, FB-ul ăsta e poate cam indiscret. Indiscret însă doar cu ajutorul nostru nemijlocit.

Florin Budea
fbudea.blogspot.ro

Articole Similare
0 257

0 330

Lasa un mesaj

Facebook