Home Cinema Film Exotica (1994) / Exotica

Acţiunea filmului se petrece în Canada, în jurul clubului de noapte Exotica, aflat în suburbiile din Toronto, club în care în fiecare seară dansatoarele de striptease îndeplinesc fanteziile vizuale şi nu numai ale clienţilor localului. Printre clienţii permanenţi se numără şi Francis (Bruce Greenwood), un taximetrist cu probleme fascinat de nurii unei striperiţe tinere, Christina (Mia Kirshner).
Relaţia dintre ei este urmărită îndeaproape de Eric, DJ şi MC, fost iubit al Christinei.
În poveste apărând şi proprietarul unui magazin de câini, Thomas (Don McKellar), patroana gravidă a clubului (Arsinee Khanjian) şi un DJ local (Elias Koteas).
Filmul are mai multe fire narative, fiecare urmărit separat, dar strânse magistral într-o poveste despre trecut şi prezent, vieţi ale angajaţilor şi ale clienţilor, adică toată lumea din jurul clubului.
Acest delicios tablou al unei lumi atractive, dar destul de puţin accesibilă în interiorul ei este de fapt o ghicitoare cinematografică. Răspunsul la ea poate avea un dublu tăiş, pentru că aduce pe tapet şi mai multe întrebări despre teme ca familii dezbinate, voyeurism şi obsesii sexuale, totul povestit într-o altă cheie, ca viziune şi intensitate.

[include id1013]

Lasa un mesaj

Facebook