Home Fotograful saptamanii Anamaria Tîrnovean

M-am născut la data de 17 august 1996, în Oradea. În 2014 am devinit absolventa Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, iar în prezent, sunt studentă la Facultatea de Litere Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, specializarea Norvegiană-Engleză. În 2015 am urmat un curs de iniţiere în fotografie, avându-l ca profesor pe Tomi Tothpal, la recomandarea profesorului Dorel Găină.
Crescând într-o familie care m-a îndrumat de când eram mică înspre artă, era doar o chestiune de timp până să mă îndrept către fotografie. Ţin minte că mama ne-a cumpărat prin 2011 un bridge, Nikon, cu care încă mai fac fotografii uneori, pe care aveam să-l port peste tot cu mine şi care avea să fie martor la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. La sugestia mamei mele, în 2014 m-am înscris la câteva concursuri de fotografie, obţinând premiul III la Concursul Naţional Carmen Sylva, iar în 2015 am expus în cadrul Festivalului Internaţional Art-Aiud. De atunci, fotografia a ocupat un loc fruntaş pe lista pasiunilor mele. Facultatea de litere mi-a lărgit percepţia asupra fotografiei şi a ce reprezintă ea.
În data de 19.09.2015, a avut loc prima mea expoziţie personală,  ”Hyphen”. Fotografiile din această expoziţie sugerează o încercare de a mă îndepărta de canoanele impuse de societate, de rigiditatea cu care delimitează şi încadrează totul în etichete. E o întoarcere către imaginar, ambiguitate şi eclectism, spre pluralitate, dialog, polifonie şi către o liberă exprimare prin şi în artă.
Pe această cale, ţin să mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment, în special domnului Ovidiu Pop, şi celor prezenţi la vernisaj. Pentru cei intersaţi de lucrările expuse şi pentru mai multe fotografii, mă găsiţi pe Facebook la adresa
https://www.facebook.com/anamaria.tirnovean.photos?pnref=lhc.

 

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook