Home Fotograful saptamanii Flavian Savescu Art. AAFR

Am iubit tot timpul natura astfel că fotografia a venit ca o mănuşă.
În anul 1995 am urmat cursurile unei şcoli în care am făcut fotografie, alb negru pe vremea aceea. Îmi amintesc  că îmi conspectam dintr-o carte tehnicile de a reda efectul lunii fotografiate în noapte, un fel de antic photoshop … Apoi am lucrat cinci ani într-un domeniu relativ tehnic care mi-a permis să folosesc aparatură foto si in timpul liber.
Pasiunea a luat avânt însă prin 2009 când, ca şi alţii, mi-am achiziţionat un dslr, fotografia de peisaj devenind preferata pentru că, aşa cum spuneam, iubesc natura şi pentru că îmi doresc să surprind jocul luminii.
În cursul anului 2014 am cerut să devin membru al Foto Club Pro Arad iar la finalul aceluiaşi an am fost ales Fotograful Anului.
În paralel am descoperit Asociaţia Artiştilor Fotografi din România şi saloanele de artă fotografică. Mi-am dorit să aflu pareri pertinente în legătură cu explorările mele fotografice astfel că în prezent am participat în peste 10 ţări, având peste 100 de acceptări, unde am obţinut diverse premii.
Cele mai importante sunt Premiul I la categoria „Natură şi biodiversitate” în cadrul Ediţiei a XIX-a a Salonului Nţional de Fotografie Turistică precum şi Marele Premiu al salonului, Medalia de argint AAFR  în cadrul ediţiei a V-a a Salonului Etnografica, Slatina.
La începutul anului 2015, pentru activitatea desfăşurată în anul precedent am fost distins de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România cu distincţia Art. AAFR(Artist al artei fotografice).
De asemenea, la începutul anului 2015, am devenit membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Foto Club BANATUL MONTAN.
Până în prezent am vernisat trei expoziţii personale de fotografie şi cinci expoziţii de grup, dintre care una în Austria şi una în Germania.
www.facebook.com/flavian.savescu

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook