Home Fotograful saptamanii Nicoleta-Cristina Păunaş

Predau de 17 ani geografia, dar am descoperit de doar 3 ani fotografia. Totul a început cu achiziţia unui DSRL, care a adus în viaţa mea provocări uriaşe.
Am început să citesc despre setările aparatului, timp de expunere, focalizare, diafragmă, … apoi despre compoziţie,  încadrare, gestionarea luminii şi altele…
Am descoperit astfel că fotografia era o parte din mine, dar atâţia ani a aşteptat, cuminte, latentă momentul prielnic pentru a se releva.
Fotografia este deci, pictură cu lumină. Suntem născuţi din lumină şi trăim pentru lumină. Prin lumină cunoaştem viaţa, iar lucrurile capătă culoare şi sens.
Ca fotograf amator  încerc să  redau  viziunea mea asupra luminii şi să transmit celor din jur sentimente şi gânduri .
De doi ani particip la Saloane de Arta Fotografică (Romania, Egipt, Cehia, Serbia, Grecia, Italia). Am obţinut 50 de acceptări la diferite competiţii. Primul premiu a venit în 2013, „Placheta Premfoto” la Salonul Internaţional „Premfoto” organizat de Asociaţia Euro Foto Art – Oradea.
Anul 2015 a debutat cu câteva premii: Medalia de Aur la secţinea Experiment, la 1st International Salon „Singidunum” – Serbia, Medalia de Argint „Carol Pop de Szathmári” la Salonul Internaţional al Artistelor Fotograf intitulat „Femeia” – Oradea; Menţiunea de Onoare FIAP la 3rd International  Circuit „8 March Photography”, Montevarchi – Italia; Medalia de Bronz AAFR la Salonul Internaţional de Artă Fotografică „Best 100” – Miercurea Ciuc.

Să  pictezi cu lumina e uimitor, pentru că lumina este vie. Imaginile pe care le creez  povestesc viziunea mea asupra lumii, iar pictorul care foloseste lumini are lumea intreaga drept panza”          (Pablo Picasso)
www.facebook.com/nicoleta.paunas

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook