Home Fotograful saptamanii OLIVER MERCE

În mod conştient am început să fotografiez de prin 2010, odată cu achiziţionarea primului meu DSLR. A fost o perioada de început, de căutări, în care nu am avut o idee prea clară despre ce anume vreau să fac cu adevărat. Norocul meu au fost cărţile din colecţia Diafragma 9. Ele au avut rolul de a-mi defini un reper, aşa că am decis ca fotografia pe care vreau să o fac nu trebuie neapărat să aiba vreo legatură cu arta. Trebuia să fie o fotografie simplă care să arate un moment cât se poate de obişnuit din lumea care mă înconjoară.
Prin urmare mi-am îndreptat atenţia către fotografia de stradă, dar fac cu aceeaşi plăcere atât portrete (şi aici nu mă refer la portrete de studio ci la portrete făcute unor oameni în mediul lor natural) cât şi fotoreportaje.
Din anul 2013 am început să particip la diverse concursuri şi saloane de fotografie, obţinând diverse locuri, de la menţiune la locul I (medalia de aur). La sfârşitul anului 2013 am fost invitat să fac parte din grupul fotografic PhotoTeam, grup ce abordează în principal fotografia de stradă.
Pe parcursul anului 2014 am avut două expoziţii personale de fotografie şi cateva expoziţii alături de grupul PhotoTeam (cele mai importante fiind în cadrul Photo Romania Festival şi Bucharest Photo Week).
Mai multe detalii despre activitatea mea pot fi găsite pe pagina web: http://oliver-merce.ro/

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook