Home Fotograful saptamanii Sorin Markus

Povestea a început în fragedă copilărie, când am luat prima dată în mână un aparat foto cu film, în jurul vârstei de 4 ani, şi am fost introdus de unchiul meu într-o cameră obscură, unde plin de mândrie şi dragoste, am developat în revelator şi fixator, am folosit aparatul de mărit sub îndrumarea lui, cu pătura pusă pe geam… De atunci nu am lăsat niciodată aparatul foto din mână, trecând prin toate etapele istorice ale fotografiei. Când am ajuns la şcoală, am fost mereu fotograful clasei, apoi al facultăţii. Când merg undeva cu maşina, călătoria în compania mea durează cel putin dublu decât normal, datorită numeroaselor popasuri fotografice… aviz amatorilor…:))
Când s-a ivit epoca digitală, m-am digitalizat cu 2-3-4 MP, până am trecut la primul DSLR-Nikon D50, apoi D700, D800, D810 au venit de la sine… desigur cu ,,jde mii” de accesorii şi mai ales obiective. Odată cu progresul tehnologic au venit miile de ore de studio (care de regulă aveau loc noaptea, deoarece ziua sunt medic şi sunt la fel de pasionat şi de medicina internă şi mai ales de bolile autoimune), culminând cu urmărirea de două ori pe săptămână a tutorialelor gratuite ale lui Serge Ramelli pe care îl consider modelul meu în ultimii doi ani (urmate de obicei şi de cumpărarea celor care nu erau gratuite şi care acum sunt disponibile şi pe site-ul meu). Nu sunt bun la toate în fotografie, mă consider un începător în fotografia macro şi poate la fel de modest la instantanee, un amator bun în portrete, dar simt că încep să fiu mult mai mult de atât în peisaje, impresie care îmi e din ce în ce mai mult întărită de medaliile obţinute în ultima vreme în cadrul competiţiilor organizate de Eurofotoart. Cel mai recent am câştigat un bronz şi o plachetă la un salon cu tema ,,Sate ale Uniunii Europene”.
Cea mai mare satisfacţie de dată recentă este însă locul întâi (pentru a doua oară) obţinut la concursul cu tema ,,Peisaje Urbane”, organizat de profesorul meu în fotografie, Serge Ramelli, unde m-am apropiat de 800 de voturi cu lucrarea intitulată „MURINSEL” doar în urmă cu o zi, pentru care Serge mi-a prezentat portofoliul de pe noul meu site www.photo-markus.com în cadrul serialului său cu o audienţă de cca. 50000 de artişti fotografi (http://youtu.be/eV126bgfLIE).
Doresc să menţionez, pentru cei interesaţi de a-mi urmări evoluţia artistică, şi portofoliul de pe 500px în care postez în medie o imagine la două zile, o selecţie fiind pe  http://photomarkus.500px.com  
Graz-206-sky-blended_resize

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook