Home Interviu ADELA ŞI RĂZVAN – CĂSĂTORIE DIN DRAGOSTE

Iubirea o simţi atunci când vântul şopteşte numele iubitului tău şi întreaga ta fiinţa se înfioară…fie de plăcere, fie de teamă că vântul va duce numele prea departe de tine şi nu-l vei mai putea sorbi. 7 octombrie 2017, o zi de toamnă cu soare, martoră la iubirea dintre doi oameni care au păşit siguri, fără urme de îndoială în pasul lor, în căsnicie. Adela şi Răzvan şi-au mărturisit iubirea în faţa prietenilor şi a familiilor, uniţi mai mult ca niciodată. Vor fi “noi” pentru multă vreme de acum încolo. Vor fi împreună în taina minunată a căsniciei, “chiar în memoria tăcută a lui Dumnezeu” (Kahlil Gibran, Profetul). Chipul le-a trădat o emoţie amestecată cu bucuria şi încrederea unui nou început. Amândoi păreau că se descoperă pentru întâia dată şi că se îndrăgostesc…din nou.

Rochiţa Adelei a fost superbă…albă, albul fiind acceptat ca fiind culoarea tradiţională a miresei, căsătoria Reginei Victoria cu vărul său, Albert de Saxa-Coburg, celebrată în 1840, impunând această modă, dar cu mici pietricele şi o broderie superbă aplicată pe şolduri de culoare bordo. Albul reprezintă un substrat pentru toate celelalte culori, iar când el devine o culoare de sine stătătoare, se spune că energia persoanei care îl poartă se purifică, în timp ce bordoul, rosul închis, este un simbol al nocturnului, femininului, este tainic. Te îndeamnă la exuberanţă, la pasiune. Roşul este o întruchipare a tinereţii, a vieţii, a căldurii, a patosului…detalii ascunse cu discreţie în rochia de mireasă.
Dincolo de legende şi mituri, în viaţa fiecărui om există iubire. În iubire, nu ştii niciodată sigur dacă eşti fericit sau nefericit. Iubirea te face să fii în toate felurile. Fericit, îmbufnat, nebunatic, curios, nesigur şi din nou fericit. Nu mă mir că toţi poeţii din lumea asta au scris despre iubire. Este un subiect despre care poţi să scrii foarte mult. Din iubire nu te poţi plictisi. Nu există om să nu fii cunoscut iubirea. Toţi s-au bucurat şi au suferit din cauza ei, aşa că poeziile cele mai înţelese sunt cele despre iubire. Dacă scrii despre filosofie, nu toţi oamenii înţeleg. Dar, dacă scrii despre iubire, toţi se recunosc în versurile aşternute pe hârtie. Iubirea este de mai multe feluri. Dar eu, când mă gândesc la ea, am imaginea iubirii dintre doi oameni, care s-au întâlnit la un moment dat şi care au împărtăşit anumite emoţii împreună. Dacă aş scrie un roman despre iubirea dintre Adela şi Răzvan, nu aş putea prevede finalul. Trebuie să-i las pe eroii mei să-şi construiască iubirea, să-şi împlinească căsnicia, să trăiască viaţa în doi.
Le doresc din suflet să iubească toată viaţa lor în acelaşi timp. Ea să iubească tot ceea ce face el, ce spune, ce simte pentru tot ceea ce este în jur. Să îl iubească pentru el, pentru tot ceea ce este… Iar el, să iubească toată fiinţa ei, cu bune, cu rele, să o iubească pentru că este a lui. Când iubeşti, nu calcula nimic. Lasă iubirea să înflorească în ritmul ei, iar apoi întâlniţi-vă la mijloc de drum şi ţineţi-vă de mână… Nu sunt doar vorbe, nu e o poveste… e viaţa însăşi care vă provoacă la un joc superb…de-a iubirea. Nu încetaţi să vă iubiţi, iar Universul întreg va conspira la iubirea voastră.
Dragostea este mixtura dintre cele mai rele, dar şi cele mai frumoase sentimente pe care le poate cuprinde inima ta. Chiar dacă, se spune, că fără dragoste, ai avea mai puţine zile de tristeţe, lacrimile vărsate sunt un preţ mic pentru fericirea care va inunda viaţa ta la un moment dat. Este mai bine să cunoaştem stări de emoţii profunde, fie rele, fie bune, decât să nu le cunoaştem deloc ? Eu cred că da. Dragostea înseamnă să acceptăm plăcerile mărunte ale zilei de azi şi, în acelaşi timp, să acceptăm că vor veni şi tristeţi, în zilele ce urmează. Dar bucuria de azi, ne va ajuta să trecem peste tristeţea de mâine. Dragostea e totul. Şi în dragoste înveţi să dăruieşti, căci a şti să dăruieşti este o calitate, nu doar un gest. Iar a şti să primesti este o bucurie pe care o faci celui ce ţi-a dăruit. Totul se învaţă.
În India, se spune despre căsătorie că este o artă. Pentru a rezista timpului, trebuie să o creezi din nou în fiecare zi. Nu e simplă taina căsniciei şi poate avea o mie de înţelesuri, altul, pentru fiecare dintre noi. Fiecare viaţă dă căsniciei un alt sens, dar cea care oferă trăinicia este dragostea. În Orient, există credinţa că iubirea poate fi construită în timp, ea nu trebuie să fie năvalnică şi trăită din prima clipă a întâlnirii. Sunt încă foarte multe căsătorii, aşa numite aranjate. În Occident, acestea sunt mai degrabă controversate, avantajele şi dezavantajele acestora fiind dezbătute adeseori. Ţinând cont de aşteptările atât de diferite între culturi în ceea ce priveşte alegerea partenerului de viaţă, oamenii au opinii contrastante uneori cu privire la modul în care ar trebui să fie organizată o căsătorie. Cei care cred şi susţin sistemul căsătoriilor aranjate, sunt convinşi că o căsătorie aranjată asigură compatibilitatea şi oferă o şansă mai mare de stabilitate între parteneri, deoarece relaţia este un raţională şi nu se bazează pe sentimente şi emoţii puternice. Dar cred, că indiferent când te îndrăgosteşti, secretul unei căsnicii fericite este acela de a te îndrăgosti de mai multe ori de partenerul sau partenera ta.
Unul dintre momentele deosebite din timpul ceremoniei de căsătorie este schimbul de inele. Inelul este un obiect care are multe simboluri. Reprezintă infinitul şi exhaustivitatea, protecţia, dar şi autoritatea şi apartenenţa. Inelul, prin forma sa, reprezintă atât infinit, cât și totalitate. De milenii, acesta este sensul care a fost atribuit simbolului cercului. El nu are început și nici sfârșit, iar centrul exact al cercului este destinat să reprezinte o ușă, o ieșire care duce la evenimente cunoscute sau necunoscute. În Egiptul antic, de unde provine acest simbol, inelul reprezenta soarele. Romanii credeau că inelul împiedica pe cel care-l purta să acționeze singur. Încă de atunci, inelul se punea pe inelarul de la mâna stângă, anticii fiind convinşi că pe acel deget exista o venă care ducea spre inimă (vena amoris), responsabilă, aşadar, de sentimentul iubirii. Chiar dacă de-alungul veacurilor inelul a avut mai mult semnificaţii, el a devenit un simbol unic al iubirii dintre soţie şi soţul ei. Prin acest inel, cei doi sunt legaţi pe viaţă, îşi aparţin unul altuia şi îşi promit dragoste şi loialitate pentru totdeauna.
Adela şi Răzvan, atunci când soarele se va ascunde după nori, să nu uitaţi că iubirea voastră v-a adus în faţa altarului în această frumoasă zi! Bucuria debordantă şi emoţiile pe care nu aţi încercat deloc să le ascundeţi, i-a făcut pe toţi cei care v-au fost alături, să creadă în iubire. Le-aţi arătat ce înseamnă arta de-a iubi: un zâmbet, o privire, o strângere de mână, un sărut…exact atunci când şi celălalt a dorit acelaşi lucru.
Iubiţi-vă mult, dar lăsaţi “valurile Raiului să danseze între voi” (Kahlil Gibran, Profetul), fiţi uniţi, dar nu legaţi, fiţi împreună, dar liberi…şi niciodată tulburaţi! Aţi spus “Da” pentru că aţi crezut în valoarea vieţii. Aţi respirat bucuria pământului şi acum trăţi cu adevărat. Aţi învăţat că atunci când încerci să fii fericit rişti un singur lucru: să găseşti fericirea.
Adela şi Răzvan…o poveste de dragoste.

 

Claudia Teodora Ignat

Articole Similare
0 721

0 6075

Lasa un mesaj

Facebook