Home Interviu Amalia Judea

Amalia Judea, clujeancă la origini, a înfiinţat la Oradea una dintre cele mai apreciate agenţii de modelling din România. Se bucură de succes în lumea modei, a călătorit prin lume, dar consideră că cea mai mare realizare a ei este fetiţa sa, Carla Judita Judea. Amalia are parte de o viaţă frumoasă pentru că aşa o doreşte şi  pentru că are puterea să vadă întotdeauna culorile frumoase ale vieţii. Este o femeie care apreciează frumuseţea, dacă aceasta vine şi din suflet.

Rep.: Care crezi că este rolul femeii în societatea românească ?
A.J.: Femeia este o fiinţă extrem de adaptabilă şi îşi găseşte rapid rolul în societate. Cred, însă, că societatea cere mai mult de la femei decât de la bărbaţi, dar ele dovedesc, în fiecare zi că se implică şi reuşesc în multe domenii. Nu sunt o feministă. Recunosc că suntem fragile din construcţie şi depindem de dragostea şi înţelegerea celor din jur. Noi ne descurcăm, nu pentru a dovedi cuiva că suntem puternice, ci pentru că trebuie. Femeia, în societatea românească, este o învingătoare, nu doar supravieţuitoare.
Rep.: Dacă ai putea să compari femeile din România şi cele din alte ţări din Europa, consideri că femeile de la noi se respectă îndeajuns ?
A.J.: Femeia din România se respectă, dar trebuie să muncească mai mult decât în alte ţări din Europa şi nu sunt sigură că primesc aprecierea pe măsură. La noi, femeia este judecată, încă, doar după aspectul fizic, iar mass-media este cea care ne duce spre astfel de judecăţi.
Rep.: Ce înseamnă frumuseţea pentru tine ?
A.J.: Având în vedere că am o agenţie de modele, trebuie să mă detaşez de frumuseţea „business”. Pentru mine, frumuseţea este mult mai complexă, aşa cum afirma Platon. Frumuseţea fizică există doar dacă este completată de bunătate şi credinţă, iar eu sunt norocoasă că am mulţi oameni frumoşi în jurul meu.
Rep.: De când a început pasiunea pentru modă, pentru designul vestimentar ?
A.J.: Eu am studiat artele de la vârsta de 10 ani, mama sprijinându-mă tot timpul şi-i mulţumesc din suflet, iar moda face parte din Arte, iar Arta pentru mine este un mod de viaţă, frumosul şi bucuria pe care un artist le oferă omenirii. Arta este o stare de graţie. Am studiat pictura, sculptura ceramică, specializându-mă pe modă în final şi mă interesează moda ca psihologie socială, ca parte de expresie a personalităţii fiecăruia prin veştmânt. Mă preocupă, de asemenea, costumele de scenă pentru teatru şi operă. Acolo mă regăsesc şi am parte de creativitate artistică. Colaborez cu teatrele din Oradea şi din Timişoara. Studiez caracterele personajelor pe care le întregesc prin costum şi ador colaborarea cu regizorii, coregrafii şi scenografii.
Rep.: Arta poate să devină o afacere ?
A.J.: Arta nu are nimic în comun cu afacerea, iar în cazul meu pot spune că e doar noroc pur. În momentul în care gândeşti arta ca o afacere, aceasta îşi pierde puritatea artistică. Totuşi trăim într-o lume materială şi controversată care permite această asociere. Faptul că artistul trebuie să creeze şi atât, a devenit o utopie. Designul vestimentar, în schimb, este o afacere care îmbină industria cu arta.
Rep.: Avem nevoie de artă în România ?
A.J.: În România se observă o foarte mare deschidere pentru designul vestimentar şi pentru artă, în general. La români există, chiar dacă în stare latentă, o mare putere creatoare.
Rep.: Tu de unde te inspiri pentru modelele pe care le creezi ?
A.J.: Îmi aleg anumite teme din istoria artelor, iar uneori mă inspiră o stare sau chiar un vis.
Rep.: Ţi-ai creat un nume în domeniul design-ului vestimentar.
A.J.: Prezentările de modă din străinătate mi-au adus apreciere maximă. Colaborarea cu Elite Look Models Dubai, deschiderea celui mai mare magazin din lume de bijuterii Chopard din Kuwait sunt doar două dintre realizările mele. Modele ale agenţiei pe care o conduc ne-au reprezentat la concursuri gen Top Model of the World, Miss World, Miss World University în China, Coreea, Egipt, Malta, Turcia, Surinam, etc. Şi o mare bucurie şi satisfacţie profesională a fost şi nominalizarea pentru cel mai bun designer de costume de scenă din România 2014, pentru Opereta „Silvia” (Csardas Kiralyno). Dorinţa de a mă menţine în top este foarte puternică, chiar dacă acest lucru cere şi sacrificii.
Rep.: Ce îţi place cel mai mult la viaţa ta în acest moment ?
A.J.: Liniştea…şi faptul că sunt o femeie care continuă să se împlinească. Ceea ce am făcut până acum, nu mai îmi aparţine. Sunt ca un râu care lasă în urmă lucruri şi descoperă, în permanenţă, altele noi.
Rep.: Care este cea mai frumoasă amintire ?
A.J.: Ziua în care am văzut-o prima dată pe fetiţa mea. Fetiţa mea, Carla Judita Judea, este cea mai importantă realizare din viaţa mea.
Rep.: Ai regrete ?
A.J.: Nu trăiesc cu regrete. Tot ceea ce mi se întâmplă în viaţă are un scop. Regretele nu sunt constructive. Sunt o persoană pozitivă şi îmi trăiesc viaţa zâmbind şi dăruind, nu încărcată de regrete.
Rep.: Există loc de iubire în viaţa ta ?
A.J.: Ar fi foarte trist să nu fie loc de iubire.
Rep.: Care este culoarea ta preferată ?
A.J.: Îmi plac culorile şi visele mele sunt colorate. Iubesc albastrul cerului, verdele proaspăt al primăverii, dar port roşu de cele mai multe ori. Îmi dă energie. Şi în fiecare anotimp mă bucur de culorile naturii.
Rep.: Ce apreciezi la oamenii din jur ?
A.J.: Inteligenţa, atitudinea pozitivă, onestitatea şi puterea de a dărui. Iar dacă nu-mi place ceva, nu judec, ci merg mai departe. Nu mă irosesc în răzbunări. Divinitatea va judeca pentru că este mai presus de noi.
Rep.: Ce-ţi doreşti de la anul ce vine ?
A.J.: Să am inteligenţa să aleg calea cea bună în labirintul vieţii. Şi doresc tuturor să aibă un an plin de bucurii.

Claudia Teodora Ignat 

Articole Similare
0 448

0 5499

Lasa un mesaj

Facebook