Home Interviu Andas Oliver şi Claudia

Azi voi scrie despre o poveste de dragoste dintre doi oameni pe care i-a unit muzica şi călătoriile. Sunt familia Andas Oliver şi Claudia. Ea blondă, superbă, cu un zâmbet care te cucereşte, el plin de energie şi bunătate, cu ochi migdalaţi care o privesc pe soţia lui cu multă dragoste şi dor de iubire chisr şi după 20 de ani de relaţie. Ea s-a născut în România, la Mangalia, în secolul trecut, cum îi place să spună, iar Oliver vine din Filipine. S-a născut într-o bază militară americană din părinţi indigeni, dar educaţi în tradiţia americană. Amândoi au familii care au activat în viaţa militară a României, respectiv Filipine. Claudia are un frate, Sorin, care reprezintă sprijinul Claudiei în lipsa părinţilor care s-a stins mult prea devreme. Iubirea faţă de fratele său este imensă, şi, atât ea, cât şi familia fratelui ei l-au „înfiat” pe Oliver, care a rămas singur pe lume. Nu are fraţi sau surori, iar părinţii lui au trecut în nefiinţă. Se au unii pe alţii şi încearcă să-şi facă viaţa cât mai frumoasă. Au pasiuni multe pe care le împărtăşesc, dar ceea ce stă deasupra tuturor lucrurilor este credinţa, Dumnezeu în toate formele Sale. „Vedem spiritul suprem în tot şi toate”, declară la unison Claudia şi Oliver. Sunt frumoşi şi prietenoşi şi foarte talentaţi. I-am întâlnit în India la un moment dat, când onorau un contract.

Rep.: Unde şi în ce împrejurări v-aţi cunoscut?
Claudia: Ne-am întâlnit în Coreea de Sud, fiind angajaţi la aceeaşi agenţie de entertainment. Ne-am văzut, am conversat, ne-am plăcut şi ne-am înţeles de minune şi iată-ne şi, după 20 de ani, încă împreună!
Rep.: Cum a început povestea voastră?
Oliver: Muzica a fost numitorul comun. Anul acesta se împlinesc 20 de ani de când suntem împreună, în tot acest timp am fost şi formăm încă un nucleu… E foarte greu să ne imaginăm viaţa unul fără altul! Faptul că suntem împreună tot timpul ne simplifică viaţa departe de locurile natale. Călătoriile au fost frumoase în doi şi trecerea timpului era mult mai uşor de suportat!
Claudia: Muzica ne-a unit şi ne-a dat energia de care aveam nevoie! Dragostea ne-a umplut cu frumuseţe sufletele, iar spiritele noastre emanau pozitivitate! Vorbesc la trecut… Iertare… şi acum se întâmplă la fel, doar că acum mai avem un suflet frumos lângă noi, iar energiile noastre au devenit curcubeu! Avem o fetiţă minunată, Leona Ileana Andas.
Rep.: Când aţi format un cuplu?
Claudia: Imediat ce am simţit că nu are rost să arătăm că este altfel…Totul a decurs absolut natural!
Rep.: Ce anume v-a atras la început unul la celălalt?
Claudia şi Oliver: Căldura umană, dorinţa de a iubi şi a fi iubit! Aceste lucruri nu se văd sau se cer…ele se simt în chimia pe care o emanăm!
Rep.: Cum este să călătoriţi împreună?
Oliver: Nu există altfel! Noi numai împreună călătorim. Suntem totul unul pentru celălalt şi nu ne imaginăm nimic unul fără celălalt, chiar şi călătoriile.
Rep.: Care este cel mai frumos loc în care aţi călătorit şi aţi cântat?
Claudia: Thailanda, cu siguranţă! Iar, mai târziu, pe vase de croazieră, vizitând locuri absolut încântătoare! Am văzut locuri în care nici nu visasem să ajung vreodată. Iar Apa, Cerul şi Pământul relizează împreună peisaje incredibile.
Rep.: Cum a început pasiunea pentru muzică? Când şi pe unde aţi cântat fiecare înainte de a vă cunoaşte?
Claudia: Acum aş putea spune că amândoi ne-am născut cu muzica în sânge, pentru că amândoi suntem autodidacti şi ne este greu să ne imaginăm viaţa fără cântec. Eu am cântat de când mă ştiu, prin casă, la şcoală, iar mai târziu în trupa Casei de Cultură, aici în Mangalia. Am transformat devreme pasiunea pentru muzică în profesie şi într-un stil de viaţă.
Oliver: Cânt de când mă ştiu. La un moment dat am intrat într-o trupă rock din oraşul meu Bacolod City din Filipine. Am avut multe spectacole şi astfel am căpătat experienţă. Deveneam din ce în ce mai bun.
Rep.: Care a fost prima ţară în care aţi cântat împreună?
Claudia: În ţara în care ne-am cunoscut, Coreea de Sud.
Rep.: Care este prima călătorie pe care aţi făcut-o împreună?
Claudia: Prima călătorie a fost înspre Filipine dinspre Coreea de Sud. S-a întâmplat într-o iarnă, în luna decembrie, în Coreea fiind foarte frig, în timp ce în Filipine foarte cald… Mi-a fost greu să înţeleg această diferenţă.
Rep.: Cum au reacţionat familiile voastre când au aflat de relaţia voastră?
Claudia: Familiile noastre…hmm… Ai mei au fost bulversaţi la început, dar au respectat decizia mea şi au avut şi ocazia să-l cunoască pe Oliver, de care s-au îndrăgostit din prima! Aşadar, momentul dificil a trecut foarte repede. În Filipine, am fost primită foarte frumos. Imaginează-ţi într-un oraş în care nu vezi prea mulţi străini, să vină o domnişoară albă (americancă, aşa considerau automat). Toţi îl felicitau pe Oliver pentru norocul şi alegerea lui! Toate au decurs frumos şi acolo!
Rep.: Draga mea, cum te-a cerut în căsătorie? Povesteşte-ne despre acea zi.
Claudia: Ha, acea zi… Era în anul 1999, când eu plecasem singură în România, în vacanţă, iar el rămăsese în Coreea. Despărţirea nu a fost prea uşoară, scoţând la iveală anumite frustrări şi nesiguranţe. Distanţa ne-a făcut pe amândoi să gândim la rece situaţia, după care, într-o zi, primesc email-ul cu cererea în căsătorie pe care, evident, am acceptat-o. Eram fericită, dar şi nerăbdătoare să ajung înapoi la el!
Rep.: Ce anume vă atrage cel mai mult unul la celălalt acum după atâţia ani petrecuţi împreună?
Claudia: Nu ştiu, e grea întrebarea! Nu cred că mai este vorba de aşa ceva atunci când sunt împământenite dragostea şi ataşamentul.
Oliver: Absolut tot.
Rep.: Unde v-aţi căsătorit? Cum a fost la nunta voastră?
Claudia şi Oliver: Ne-am căsătorit civil în Filipine în anul 2000, decembrie 26… A plouat cu soare în ziua aceea. Iar cununnia religioasă, am făcut-o cinci ani mai târziu, în anul 2005, în luna februarie, acasă la Mangalia. I-am fericit pe ai mei părinţi. În ziua aceea, era zăpadă de 2 metri şi -18 grade C afară. Cu câteva zile înainte a fost mare viscol. Dar, a fost minunat în ambele cazuri şi noi am ajuns să ne mândrim cu două aniversări ale căsătoriei.
Rep.: De ce îl iubeşti?
Claudia: Mă face foarte fericită!
Rep.: De ce o iubeşti?
Oliver: Mă face foarte fericit!
Rep.: Sunteţi părinţi. De ce aţi ales să rămâneţi în România?
Claudia: Fetiţa noastră, Leona Ileana Andas, alias LIA, are 4 anişori şi un pic, vorbeşte perfect, de la aproape 3 ani, engleza şi româna, cântă tot timpul tot ce aude, este un copil minunat şi suntem absolut îndrăgostiţi de ea! Pentru ea ne-am înţelenit în oraşul meu natal, Mangalia. De mai bine de 5 ani nu am mai plecat din ţară.
Rep.: Vă e dor de călătorii? Veţi mai pleca să cântaţi în altă ţară?
Claudia şi Oliver: Sigur, ne este foarte dor de călătorii şi de a profesa în alte ţări. În România, nu există tradiţia unui entertainment stabil şi de clasă, iar noi suferim puţin din pricina aceasta. Şi respectul faţă de artişti şi faţă de actul artistic în sine este altul aici, în ţară. Da, am pleca dacă ni s-ar oferi oportunitatea să performăm în altă ţară şi în alte condiţii decât aici, în ţară, cu o singură condiţie: să avem posibilitatea să o avem şi pe LIA cu noi.
Rep.: Care a fost cea mai mare provocare a relaţiei voastre? Atât pe plan personal, cât şi profesional.
Oliver: Provocări insignifiante, pe plan personal. Dar pe cel profesional, cred că atunci când am fost rugaţi să formăm o trupă întreagă de rock, pornind de la noi doi, evident, şi să fim gata în doar 2 săptămâni. Am format această trupă din trei membri din Filipine şi trei din România. În două săptămâni, am pus la punct repertoriul şi show-ul. Toată povestea a fost ca în Rush Hour… dar a fost incredibil de interesant şi satisfacţiile au fost pe masură!
Rep.: Care este melodia voastră?
Claudia: Sunt 2… Time of My Life (Dirty dancing) şi Something Stupid (Frank şi Nancy Sinatra).
Rep.: În ce limbă se vorbeşte în familia voastră?
Claudia: Şi în limba română, dar şi în engleză.
Rep.: Dacă ar fi să vă stabiliţi în altă ţară, care ar fi aceea?
Claudia: Canada, Noua Zeelandă sau Australia, țări în care n-am putut ajunge.
Rep.: Eşti fericită?
Claudia: Da.
Rep.: Eşti fericit?
Oliver: Categoric,da.
Rep.: Care este cadoul cel mai frumos pe care l-ai primit de la soţia ta/soţul tău?
Oliver: Nu ştiu, ne cadorisim cam tot timpul cu câte ceva. Ca să aleg ceva, ar fi un ceas superb primit de la soţia mea acum 6 ani.
Claudia: Eu…hmmmh… fetiţa noastră minunată… Nu cred că am primit ceva vreodată mai scump şi mai frumos decât ea!
Rep.: Ce faceţi în România? Cu ce vă ocupaţi?
Claudia: În acest moment, încă ne ocupăm cu muzică, dar avem planuri să ne reorientăm, întrucât Oliver este şi bucătar, iar eu sunt studentă la Management, anul 1, la Constanţa.
Rep.: Care este secretul relaţiei voastre?
Oliver: Iubire, respect, toleranţă, sinceritate…
Rep.: Care este cuvântul care vă defineşte…separat şi împreună?
Claudia şi Oliver: JUST BREEZIN’, numele duo-ului nostru de 18 ani. Sau Clau şi Oli…simplu.
Rep.: Ce vă doriţi de la ziua de mâine?
Claudia şi Oliver: O lume mai bună şi liniştită în care fetiţa noastră să poată creşte şi duce o viaţă normală. Suntem îngroziţi de direcţia în care se mişcă întreaga planetă şi aceasta este singura noastră dorinţă: pace şi înţelegere în lume!

 

Claudia
Teodora
Ignat

 

Articole Similare
0 545

0 5737

Lasa un mesaj

Facebook