Home Interviu Mihai Ciucioiu

Mihai Ciucioiu s-a născut în Vinerea mare, în satul Felcheriu, locuieşte la Oradea, dar s-a simţit întotdeauna acasă, acolo, la sat. A avut o copilărie fericită, dar de mic a fost obişnuit cu munca, de aceea acum îi este foarte uşor să se împartă între meseria sa şi afacerea pe care a pornit-o alături de soţia sa, Ioana. Împreună au deschis o mini-fabrică în care produc sucuri naturale. Numele afacerii lor, “Strop de viu” sugerează foarte clar dorinţa lui Mihai de a fi alături de oameni şi de a răspunde nevoilor acestora. Ca paramedic a înţeles să preţuiască viaţa şi tot ce aceasta îi oferă. Îşi iubeşte familia şi tot ea este cea care care îl motivează în tot ceea ce face.

Rep.: Ce înseamnă pentru tine faptul că te-ai născut într-un sat din România?
M.C.: Înseamnă, în primul rând că sunt român şi că voi rămâne român. În ceea ce priveşte faptul că m-am născut la ţară, sunt mândru de asta şi nu aş schimba cu nimic locul naşterii mele. Îl port în suflet şi consider că a fost o adevărată şansă să cresc cu valorile sănătoase pe care simplitatea şi curăţenia unei copilării petrecute în acel loc, mi le-a oferit. Omul care sunt acum îi este dator copilului de atunci pentru încrederea dobândită, liniştea şi pacea din sufletul meu. Am trăit liber şi acest lucru se simte şi acum. Este o mare bucurie să porneşti în viaţă astfel. Aşadar, sunt român, m-am născut la ţară şi îmi place viaţa mea.
Rep.: Câte din visurile tale de copil s-au împlinit până acum?
M.C.: Am avut multe visuri la acea vreme, dar cel mai frumos este cel pe care-l trăiesc chiar acum alături de cei dragi. Am o familie frumoasă şi tot ce se întâmplă în jurul ei, mă împlineşte. În acest moment al vieţii mele pot spune cu mâna pe inimă că soţia şi copiii mei sunt cea mai mare realizare a mea. Ei mă motivează să merg mai departe. În fiecare zi mă trezesc cu această bucurie, de a petrece o nouă zi alături de cei pe care-i iubesc şi tot ceea ce voi face în acea zi va fi pentru ei.
Rep.: Care este lecţia cea mai importantă pe care doreşti să o transmiţi copiilor tăi?
M.C.: În viaţă este important să iubeşti. Acest sentiment îţi dă forţa de care ai nevoie să mergi mai departe şi să-ţi îndeplineşti toate visurile. Apoi încredearea, atât în tine, cât şi în persoanele din viaţa ta şi, nu în ultimul rând respectul de sine. Consider că doar respectându-te pe tine îi poţi respecta pe ceilalţi aşa cum se cuvine. Aceste trei valori sunt esenţiale pentru fiecare dintre noi, indiferent de drumul sau cariera pe care le vom alege.
Rep.:  Cine a avut idea construirii micii afaceri?
M.C.: Trăim într-un secol al vitezei şi al stresului. Toate acestea supun organismul la foarte multe încercări. Oamenii încearcă tot mai mult să caute remedii pentru problemele lor, deja instalate sau să le prevină. Întotdeauna ne vom îndrepta atenţia spre alimentaţie, iar din acest proces fac parte şi sucurile naturale. Desigur, pe piaţă apar foarte multe oferte, care mai de care mai apetisante, dar şi dăunătoare. Nu toate sucurile naturale sunt făcute din ingrediente naturale. Astfel, soţia mea a venit cu ideea de ne “construi” propria făbricuţă de sucuri naturale. Aşa ştim exact ce conţin sucurile pe care le consumăm noi şi copiii noştri. Dar, fiind vorba de o mini-fabrică, ne permitem, desigur să îmbuteliem o cantitate mai mare de produse şi să vorbim de o afacere. Este vorba de procesarea la rece a fructelor şi legumelor pentru obţinerea unor delicioase sucuri 100% naturale. Prin procesare se distruge flora patogenă a produselor alimentare fermentabile şi în felul acesta se previne alterarea acestora, iar însuşirile alimentelor rămân intacte. Suntem la început de drum, dar suntem mulţumiţi de reacţia clienţilor noştri. Avem foarte multe combinaţii, foarte multe reţete şi ne adaptăm fiecărui anotimp. În fiecare sticlă de suc se află o explozie de vitamine. Suntem foarte exigenţi cu noi înşine, în tot ceea ce facem, de aceea pot spune că până să ajungem la reţetele pe care le prezentăm azi, au fost multe încercări. Dar acum suntem foarte mulţumiţi de produsul final. Putem oferi o gamă largă de sucuri, iar când vorbim de combinaţii, voi da câteva exemple: măr, morcov, sfeclă sau grepfruit, portocală, măr, etc. Combinaţia mea preferată este: sfeclă, portocală, lămâi.
Rep.: Crezi în afacerile de familie?
M.C.: Cu siguranţă. Nu aş fi pornit pe acest drum, dacă nu credeam că partenerul de afacere perfect, cel puţin în cazul meu, este partenera mea de viaţă.  Este un mare plus faptul că atunci când lucrăm, nu suntem departe de familie. Suntem împreună, gândim împreună, creem împreună şi avem acelaşi scop. Facem o echipă perfectă, eu şi soţia mea.
Rep.: Care este grupul ţintă?
M.C.: Ne adresăm tuturor celor care îşi doresc un stil de viaţă sănătos.
Rep.: Care sunt modalităţile de promovare la care apelaţi?
M.C.: Avem alături de noi o echipă care se ocupă de promovarea noastră, încă de la început. Aş putea simplu, să spun că produsul se vinde de la sine, ţinând cont de calităţile sale, adevărul este, însă, că este nevoie de o strategie de marketing dacă ne dorim să ne dezvoltăm. Participăm la evenimente, le sponsorizăm pe unele dintre ele, suntem prezenţi în anumite locaţii, atent selectate din Oradea şi nu facem compromisuri nici aici, aşa cum nu facem compromisuri în ceea priveşte calitatea produselor noastre.
Rep.: Aţi întâmpinat greutăţi?
M.C.: Orice afacere întâmpină greutăţi, mai ales atunci când îţi doreşti perfecţiunea. Suntem o societate care doreşte foarte mult, dar face mai puţin. Sunt mulţi cei care se arată deschişi spre o viaţă sănătoasă, dar mai puţini sunt cei care şi fac ceva în acest sens. Acest gen de afacere, care ţine de nevoile zilnice ale fiecăruia dintre noi, are implicat în planul de lucru şi educaţia nutriţională a oamenilor. Ca profesie, eu am în vedere salvarea de vieţi, iar această afacere, al doilea job al meu, se potriveşte perfect cu nevoia mea de a fi alături de semenii mei. Toţi avem nevoie de sănătate şi dacă eu pot contribui, cât de puţin la starea de sănătate a celor din jur, acest lucru îmi aduce o mare bucurie. Să mă întorc la întrebare, da, poate întâmpinăm greutăţi, dar le depăşim şi învăţăm din mers.
Rep.: Care sunt argumentele în favoarea “Stropului de viu”?
M.C.: Aducem în faţa consumatorului un produs credibil, prezentat sincer. Gama de sucuri “Strop de viu” nu a fost realizat în comparaţie cu altele. Ceea ce facem noi este onest şi transparent. Oricine poate să vină să vadă procesul de producţie şi simplitatea acestor sucuri. Reţetele sunt secrete, desigur, dacă mă refer la proporţiile fructelor şi legumelor din fiecare suc, dar procesul de producţie este simplu: fructe şi legume proaspete, stoarse la rece, fără adaosuri sau conservanţi. Noi convingem prin produs, nu prin vorbe.
Rep.: Te-ai gândit vreodată să renunţi la meseria ta pentru a te dedica total afacerii?
M.C.: Poate va veni şi această zi, la momentul potrivit.
Rep.: Cine lucrează efectiv?
M.C.: Eu şi soţia mea. Doar noi suntem, deocamdată.
Rep.: Nu aţi avut vreun sentiment de teamă atunci când aţi început?
M.C.: A existat acest sentiment, dar l-am depăşit şi simt că suntem puternici pentru ceea ce va urma.
Rep.: Ce planuri de viitor aveţi?
M.C.: Vrem să ne dezvoltăm, dar să păstrăm calitatea produselor, orice-ar fi.

Claudia Ignat   

Articole Similare
0 448

0 5499

Lasa un mesaj

Facebook