Home Interviu Natalia Ioana Făt-Selegean

Natalia Ioana Făt-Selegean s-a născut la Oradea, într-o zi rece de iarnă, 29 decembrie 1986, ca „un cadou superb”, spune artista, făcut părinţilor săi minunaţi, Traian şi Silvia. Dumnealor sunt cei care au înscris-o pe Natalia la cursurile de balet de la Palatul Copiilor din Oradea. A studiat baletul vreme de 8 ani. Artista s-a remarcat peste ani în cadrul concursului X Factor, ediţia din 2013, unde a ajuns printre finalişti. A absolvit Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea, urmând ca să aleagă o carieră interesantă în Poliţie, după ce a absolvit Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea. Dar muzica a rămas undeva în sufletul ei, a studiat-o, profesoară fiindu-i doamna  Monica Molnar şi a adus-o pe scenă, uimind întreaga Românie cu vocea şi interpretarea sa. Iubeşte culoarea verde, sportul, dansul şi ideea de a creşte din toate punctele de vedere, atât profesional, cât şi pe plan personal. Hortensiile se potrivesc cu sufletul său, Natalia fiind un om frumos, o persoană sensibilă care încearcă, prin muzica sa, să aducă bucurie celor care o ascultă. „Vă mulţumesc mult! A dumneavoastră Natalia Selegean! Vă pup şi vă iubesc!” (Natalia Selegean)

Rep.: Cum te-ai descrie în acest moment al vieţii tale?
N.S.: Fericită, energică, pregătită pentru noi provocări.
Rep.: Natalia, de când a intrat muzica în viaţa ta? Mai ţii minte când ai cântat pentru prima oară şi care a fost „publicul” tău de atunci?
N.S.: Muzica cred că a existat întotdeauna în mine, dar primul meu contact cu scena a fost prin dans, la vârsta de 6 ani. În ceea ce priveşte cântatul nu îmi amintesc un moment exact. Ce ştiu este că încă din anii de şcoală primară, participam la concursurile de interpretare ale Radio Sonvest, unde am şi obţinut numeroase premii. Aşadar, primul public a fost ascultătorii de radio.
Rep.: Te simţi norocoasă?
N.S.: Sunt foarte norocoasă. Şi pentru asta îi mulţumesc lui Dumnezeu. Am o familie frumoasă, sunt sănătoasă şi în mare parte până acum, am reuşit să îndeplinesc ce mi-am pus în gând.
Rep.: Ce anume eşti mai întâi: poliţistă sau artist?
N.S.: Sunt mândră de profesia pe care am ales-o, însă evident această pasiune am descoperit-o mai târziu. Muzica însă face parte din fiinţa mea de când mă ştiu, aşadar înclin să spun că sunt în ordinea firească: om – artist – poliţist.
Rep.:  Ce anume te-a descurajat pentru a nu începe o carieră de artist înainte de a urma facultatea şi Şcoala de poliţie? Nu simţi că a fost un timp pierdut?
N.S.: Nu pot să spun că am fost descurajată de ceva. Mai degrabă aş spune că am avut alte priorităţi şi nu m-am gândit realmente în anii de adolescenţă, în care şcoala şi sportul (am practicat sport de performanţă baschet – timp de 9 ani) au fost foarte importante pentru mine, că aş putea să urmez un drum într-o carieră muzicală. Acum da – mă gândesc uneori că aş fi ajuns mult mai departe dacă mă “apucam de treabă” mai repede, însă ştiu că nimic nu e întâmplător. “Timpul pierdut” m-a ajutat să cunosc oameni frumoşi, să trăiesc experienţe de neuitat. M-a adus unde sunt azi.
Rep.: Când te simţi mai fericită? Când îmbraci uniforma de poliţie sau pe scenă?
N.S.: Ai punctat foarte bine! Fericită mă simt pe scenă! E universul meu. Împlinită în schimb sunt când pot să le fac pe toate – muzică, profesia de poliţist şi în primul rând să fiu mamă şi soţie.
Rep.: Cariera ta muzicală a început cu Factor X sau mai devreme?
N.S.: Cariera muzicală propriu zisă da, a început după X Factor, pentru că de-abia apoi am lansat piese proprii, însă şi înainte am participat la foarte multe spectacole, festivaluri de muzică din ţară şi la diferite evenimente private.
Rep.: De-alungul anilor ţi-ai schimbat look-ul. Ce anume te-a determinat să faci aceste schimbări? Ai crede că o persoană care a ales o carieră în poliţie este mai rigidă din acest punct de vedere.
N.S.: Eu mereu spun că înainte de orice suntem oameni, ba chiar mai mult sub acest aspect pot spune că suntem femei. Indiferent de meseria pe care o avem, uneori simţim nevoia de o schimbare. Într-adevăr, de când mă ştiu am fost blondă, iar publicul aşa m-a cunoscut, însă după ce m-am mutat în Bucureşti, m-am lăsat pe mâna unor profesionişti, mai precis desăvârşitul hairstylist Fabrizio Benintendi, care mi-a propus această nouă culoare şi nu regret deloc această decizie.
Rep.: Îţi place ziua de luni? (Naty Loves Monday) De unde acest nume de Band?
N.S.: Ştiu. În general lunea nu e o zi la care oamenii să se gândească cu drag, însă să nu uităm că pentru artişti, luni e ca o zi de odihnă, vine după un weekend plin de evenimente, poate drumuri prin ţară, distracţie, dar şi muncă. Desigur, nu de aici a pornit ideea. Numele nostru s-a născut din “chimia” dintre Natalia Selegean şi trupa rezidentă a fostului club “Blue Monday”.
Rep.: Cum ai ajuns să colaborezi cu Andras Dutka şi ceilalţi colegi?
N.S.: Deşi aveam deja de ceva timp în minte dorinţa de a trece la nivelul următor în ceea ce priveşte cariera mea muzicală şi apariţiile scenice, propunerea de a colabora a venit din partea lui Andras pe care nu îl cunoscusem până atunci decât din vedere. Ulterior însă, am descoperit cu bucurie că avem valori şi gusturi muzicale comune şi cel mai important, că avem o energie extraordinară când cântăm împreună. Iar mai apoi, când am început repetiţiile împreună cu ceilalţi colegi şi am cântat din prima o piesă cap-coadă, mi s-a făcut pielea de găină. Din acel moment totul a fost limpede – asta trebuie să facem! De-abia aştept să le fac cunoştinţă fanilor mei şi nu numai, cu acest proiect de suflet, să ne audă şi să ne vadă în această formulă!
Rep.: Eşti stabilită la Bucureşti?
N.S.: Că să fiu sinceră, de la finele anului 2015, de când s-a născut îngeraşul meu, sunt în Oradea. Aşadar pot spune mai degrabă că am momente în care mi-e dor de Bucureşti. Am avut 2 ani plini de provocări şi de experienţe frumoase acolo, am întâlnit oameni faini şi multe oportunităţi.
Rep.: Colaborarea cu Cheloo a fost o şansă? Ţi-ai fi dorit o colaborare cu un alt jurat?
N.S.: Cheloo a fost mentorul ideal. Deşi aveam o strângere de inimă când am aflat că voi fi în echipa lui, pe parcursul concursului mi-am dat seama că e un om de caracter, am învăţat multe de la el şi am rezonat nesperat de frumos.
Rep.: Care este scena pe care te-ai simţit cel mai bine?
N.S.: Cel mai bine m-am simţit pe scenă la X Factor. A fost o experienţă pe care nu ştiu dacă o voi mai trăi. Şi nu e vorba doar de cum e pregătită scena sau despre faptul că eşti pe micile ecrane, sau despre faptul că o armată de oameni care muncesc pentru ca tu să străluceşti 3 minute, ci e despre competiţie, despre emoţiile şi presiunea unui mare concurs în care vrei să dai tot ce ai mai bun, ca şi cum ai fi ultima oară acolo. A fost extraordinar. Desigur, pe orice scenă m-aş afla, dau 100% din ce însemn eu ca artist şi acolo unde ai parte de zâmbete, aplauze şi bună dispoziţie din partea publicului, te simţi apreciat şi împlinit!
Rep.: Care este starea care te defineşte?
N.S.: Eu am un temperament predominant sangvinic, aşadar nu lipsesc din “portofoliul” stărilor ce mă caracterizează: buna dispoziţie, energia, ambiţia şi optimismul.
Rep.: Cum arată o zi din viaţa Nataliei Selegean?
N.S.: Centrul universului meu, fetiţa mea de 1 an şi 7 luni, este cea care “se ocupă” de programul meu zilnic. Aşadar, în calitate de mămică zilele mele arată aproximativ la fel în această perioadă.
Am cele mai frumoase dimineţi în care ea ne trezeşte cu un zâmbet sau cu chicoteli, ne spălăm, luăm micul dejun, ieşim neapărat la plimbare şi la joacă, ne întoarcem acasă pentru somnicul de prânz, gătesc, păpăm, iar joacă şi se face din nou seară. De câteva ori pe săptămâna, merg la repetiţiile cu “Naty loves Monday” şi desigur studiul individual îl pot strecura în programul de joacă al Nadiei care adoră muzica şi să mă audă cântând. Cu siguranţă v-aţi aşteptat la ceva mai palpitant, dar cel puţin în primii doi ani, îmi doresc să petrec cât mai mult timp alături de fetiţa mea, pentru că timpul e atât de preţios, cu atât mai mult când e vorba de copii.
Rep.: Ce planuri ai, din punct de vedere al muzicii, pentru această vară?
N.S.: Vara sunt invitată la mai multe evenimente private. De asemenea, pregătim repertoriul “Naty loves Monday” şi multe surprize pentru fanii noştri şi pentru toţi cei interesaţi de activitatea noastră muzicală. Vă ţinem la curent şi pe pagina trupei “Naty loves Monday”. https://www.facebook.com/natylovesmonday/
Rep.: Care este genul muzical pe care-l interpretezi? Ce gen de muzică îţi place să asculţi doar aşa, fără vreun interes profesional?
N.S.: Generic spus muzică uşoară. Deşi aleg piese dintr-o gamă variată de genuri muzicale, cel mai bine mi se potrivesc piesele pop-rock. Acasă îmi face plăcere să ascult muzică R&B şi soul.
Rep.:  Care este cel mai frumos lucru care ţi s-a întâmplat până acum?
N.S.: Cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat a fost naşterea fiicei mele.
Rep.:  Poţi alege o amintire? Cea mai frumoasă amintire pe care doreşti să o împărtăşeşti cu noi?
N.S.: Cea mai frumoasă amintire care şi acum îmi dă emoţii e legată de momentul în care am fost cerută în căsătorie… Soţul meu m-a luat prin surprindere în cel mai original mod posibil. Mai multe nu pot să dau din casă
Rep.: Vorbim de două provocări: care a fost cea mai mare provocare a carierei tale ca poliţistă şi care este cea mai mare provocare a vieţii de artist?
N.S.: În cariera de poliţist cea mai mare provocare a fost să mă mut la Bucureşti, într-o lume cu totul nouă pentru mine, iar în viaţa de artist a fost momentul în care am avut de ales între a rămâne în continuare în concursul X factor sau a-i ceda locul în concurs colegului meu Ioan Man.
Rep.: Ai regrete? Ai face alte alegeri?
N.S.: Singurul lucru pe care mi l-aş fi dorit ar fi fost să îmi încep studiile muzicale mai devreme şi să învăţ să cânt la un instrument. Dar poate nu e prea târziu.
Rep.: Ce anume aştepţi de la publicul tău?
N.S.: Tot ce îmi doresc de la publicul meu este să se simtă bine, să primească cu inima deschisă muzica pe care le-o ofer şi, dacă nu cer prea mult, câteva zâmbete!
Rep.: Ce îţi doreşti pentru copilul tău?
N.S.:  În primul rând să fie sănătoasă, să aibă încredere în forţele proprii şi să facă ceea ce-i place! Noi ca părinţi vom face tot ce ne stă în putinţă să îi fim alături necondiţionat.
Rep.: Cum îţi alegi ţinutele de scenă?
N.S.: Îmi aleg ţinutele de scenă în funcţie de tipul de eveniment la care urmează să cânt, dar preponderent în garderobă recunosc că am rochiţe şi ţinute glam, cu paiete.
Rep.: Ce îţi doreşti de la ziua de mâine?
N.S.: Sănătate. Pentru mine, pentru familia mea, pentru toţi cei dragi, pentru voi şi pentru toţi cititorii voştri… Şi îmi doresc să rămân în amintirea oamenilor cu ceva frumos…
Rep.: Dacă ne imaginăm că suntem la finalul unui concert de al tău… Ce spui publicului tău, la final de aplauze?
N.S.: Vă mulţumesc mult! A dumneavoastră Natalia Selegean! Vă pup şi vă iubesc!

Claudia Teodora Ignat

Articole Similare
0 360

0 5349

Lasa un mesaj

Facebook