Home Interviu Oana Pereţ Valentina

DSC_2030_resize-1Oana Pereţ Valentina s-a născut la Săbolciu la data de 29 mai 2000. Este unul dintre copiii care îndrăznesc să viseze şi este conştientă că pentru a-şi îndeplini visurile, trebuie să muncească. Îi place şcoala, dar muzica este cea care a făcut-o cunoscută, atât în Oradea, cât şi în alte oraşe din ţară, unde a participat la concursuri, festivaluri sau alte evenimente. Iubeşte muzica, liniştea şi oamenii cu inima curată. A pornit în viaţă îndrumată de părinţii ei de la care, spune ea, a învăţat să respecte ceea ce a obţinut până acum. Câştigătoare a Trofeului Festivalului “Floare de Lotus”, Oana, a participat anul acesta la cea de-a 3-a ediţii a festivalului, în calitate de membră a juriului. Datorează succesul ei părinţilor săi şi profesoarei Dana Oprescu, de la Palatul Copiilor din Oradea, cea care o ajută în cariera muzicală.

 

Rep.: Când ţi-ai descoperit pasiunea pentru muzică?
O.P.: Părinţii mei mi-au descoperit pasiunea pentru muzică, la vârsta de 7 ani. Eram proaspăt intrată în clasa I, iar părinţii mei văzându-mă mereu în faţa oglinzii cu un spray în mână (microfon improvizat), au înţeles că am înclinaţii spre muzică şi cu ajutorul unei prietene, m-am înscris la Palatul Copiilor la clasa de Canto. Îmi amintesc cu mare drag şi cu emoţie primul cântecel interpretat. Se numeşte “Mama, nu mai sunt o fetiţă” şi a fost cel cu care pot spune că m-am lansat în cariera de solistă.
Rep.: Cum reuşeşti să te împarţi între muzică şi şcoală?
O.P.: Eu întotdeauna am pus pe primul loc şcoala. Mi-a plăcut să învăţ şi să fructific roadele învăţăturii. Muzica, pe lângă faptul că este pasiunea şi talentul meu, este şi singura care mă urcă pe culmi înalte şi mă scoate întotdeauna din starea de oboseală, pe care o am după o zi de şcoală. Când sunt în sala de canto, simt că sunt un alt om. Muzica mă face să trăiesc viaţa mai frumos, mai sincer, mai profund. De aceea, muzica nu îmi încarcă programul, Din contră, îmi dă energie. Pentru muzică voi găsi timp întotdeauna.
Rep.: Ce alte pasiuni mai ai?
O.P.: Pe lângă şcoală şi muzică, gătitul. Îmi place foarte mult să stau în bucătărie, pe lângă mama mea.
Rep.: Cine te sprijină cel mai mult în cariera muzicală?
O.P.: Persoanele care mă susţin şi mă încurajează cel mai mult, sunt părinţii mei. Un alt susţinător de-al meu este verişoara mea, Laura, de care sunt foarte apropiată. Este ca o soră pentru mine. Mă urmează peste tot prin ţară. Îi mulţumesc din suflet pentru încrederea ei. Dar trebuie să spun, că ceea ce sunt azi, se datorează profesoarei mele Dana Oprescu. Ea este cea care îmi formează vocea. Este un om minunat şi o prietenă extraordinară. Vreau să-i mulţumesc pentru toată răbdarea şi dragostea cu care îmi predă secretele muzicale pe care le ştie. Îi voi recunoscătoare toată viaţa mea.
Rep.: Ai un interpret preferat?
O.P.: Cântăreţii pe care-i apreciez cel mai mult sunt: Celine Dion, Christina Aguilera, Adele, Lara Fabian, Beyonce. Dar, trebuie să recunosc că îmi plac cântăreţii români, iar cea pe care o admir cel mai mult este Andra. Are o voce extraordinară, caldă şi puternică în acelaşi timp şi iubesc apariţiile ei pe scenă. Şi, nu în ultimul rând, iubesc modestia ei.
Rep.: Ce stiluri muzicale abordezi?
O.P.: Abordez aproape toate stilurile muzicale, dar interpretez cu mai multă pasiune melodiile lente, baladele, indiferent din ce categorie fac parte.
Rep.: Ce anume apreciezi cel mai mult la un cântăreţ ?
O.P.: Cel mai mult mă impresionează vocea, sensibilitatea cu care abordează o melodie, căldura şi emoţia pe care o transmite publicului, dar şi modestia, o calitate pe care, după mine, ar trebui să o deţină orice artist.

Rep.: Ce carieră îţi doreşti să urmezi când vei fi mare?
O.P.: Îmi doresc să devin medic, dar vreau să continui şi cariera muzicală participând la evenimente şi ocazii speciale.
Rep.: Pe unde ţi-ar place să călătoreşti?
O.P.: Mi-ar place să călătoresc în ţările în care s-au consacrat artişti renumiţi. Apoi aş alege zonele muntoase. Până acum, cea mai frumoasă vacanţă a fost în Germania, unde am călătorit împreună cu părinţii mei.
Rep.: Care este scena pe care visezi să cânţi într-o zi ?
O.P.: Visez să cânt pe una dintre scenele pe care au cântat Celine Dion sau Whitney Houston.
Rep.: La ce concursuri sau festivaluri ai participat?
O.P.: Am participat la multe concursuri şi festivaluri, atât din Bihor, cât şi din alte judeţe din ţară. Unul dintre concursuri este “Ghiocelul de Argint” din Arad, unde am reuşit să câştig 3 ediţii consecutive Premiul I, iar cel mai important premiu a fost Trofeul Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară, Muzică Populară şi Dans “Floare de Lotus” de la Oradea.
Rep.: Este important să participi la acest gen de competiţii?
O.P.: Este foarte important. Numai aşa poţi câştiga experienţa care te face mai bun. Aceste concursuri te motivează să te îndrepţi spre perfecţiune.
Rep.: Ai prieteni? Ce faceţi când vă întâlniţi?
O.P.: Am prieteni foarte mulţi, poate şi datorită apariţiilor mele în spectacole, dar sunt puţini cei care mă cunosc cu adevărat. Ne place să ne plimbăm, să stăm pe o terasă la un suc, să mergem la filme sau să mergem la cumpărături. Încercăm să creem o lume a noastră, perfectă pentru sufletul nostru.
Rep.: Ce-ţi place cel mai mult?
O.P.: Îmi place să fiu sinceră, să îmi văd de treaba mea, să nu supăr pe nimeni, să zâmbesc şi să împart bucuria mea cu ceilalţi.
Rep.: Ce nu-ţi place?
O.P.: Nu îmi place să fiu minţită sau să jignesc pe cineva. Nu îmi plac insectele şi, spre ruşinea mea, nu îmi place să citesc. Prefer problemele de matematică.
Rep.: Ce fel de copil ai fost?
O.P.: Am fost un copil foarte fericit, liniştit, jucăuş. Am avut o copilărie foarte frumoasă şi m-am bucurat de dragostea părinţilor de la care am primit primele lecţii despre ce înseamnă “să fii om”. Pentru ceea ce am acum, sunt foarte mândră.
Rep.: Cum te-ai descrie?
O.P.: Lăsând la o parte modestia, am o fire foarte sensibilă. Sunt sufletistă, greu de influenţat, îmi place să învăţ şi să mă gândesc la viitorul meu. Sunt responsabilă pentru ceea ce fac şi sunt o persoană echilibrată, sociabilă, prietenoasă. Şi un amănunt deloc de neglijat…am pistrui.
Rep.: Care este culoarea preferată?
O.P.: Albastrul cu toate nuanţele lui, urmat de roşu, violet şi maro.
Rep.: Ce sfaturi ai pentru copiii care doresc să studieze canto?
O.P.: Le pot spune că pentru a ajunge la perfomanţă, este nevoie de foarte multă muncă şi perseverenţă. Rezultatele se văd în timp. Dacă simt muzica cu adevărat să se lase purtaţi în lumea minunată pe care aceasta le-o poate oferi.
Rep.: Ce îţi doreşti cel mai mult?
O.P.: Să fiu sănătoasă pentru a realiza tot ceea ce îmi doresc, atât pe plan muzical, cât şi pe plan personal.
Claudia Teodora Ignat

Articole Similare
0 660

0 5963

Lasa un mesaj

Facebook