Home Poveşti despre copii Yannis Casian Dat

Vârsta: 5 ani              Zodia:  Peşti
Yannis este un copil sensibil, atât de sensibil incât la grădiniţă a primit diploma pentru cel mai plângăcios copil din grupă, dar in acelaşi timp e foarte isteţ şi a luat diverse diplome şi in acest sens care au compensat-o pe cea de plângăcios.La 3 ani cunoştea toate literele si chiar m-a uimit intr-o seara inainte de culcare cand mi-a spus alfabetul de la A la Z, fără să-l fi invaţat careva.Acum la 5 ani citeşte şi scrie perfect,numără până se plictiseşte,iar la adunări si scăderi a renunţat la socotitul pe degete.
Pasiunea lui este arta,colorează şi pictează până-l doare mănuţa şi ii ramane urma de la creion pe degete,chiar are un portofoliu impresionant pentru  varsta lui
Intr-o zi la gradiniţă doamna educatoare m-a luat deoparte si mi-a zis: “d-na Anca, vă rog sa faceţi ceva cu Yannis,deoarece, după ce-si termina lucrarea lui merge la ceilalţi copii şi le rupe desenul pe motiv că ies din contur”.
Este extrem de energic si ordonat, ar merge toată ziua pe bicicletă,curajos, ar dori sa fie un fel de lider printre ceilalti copii, vorbeşte intruna, iar atunci când face o prostioara te priveste atat de dulce şi de frumos incât nu poţi să nu-l ierti.Este foarte iubareţ şi pupăcios,nu-i place să fie ignorat, să se simta inutil sau să fie refuzat.Prin felul lui de a vorbi şi glumi iese mereu in evidenţă.
Cat despre pozne…a facut şi el câteva…puţine,dar destul de ingrijorătoare,de exemplu a inghiţit o moneda de 10 bani,care din fericire a eliminat-o după o saptamană sau a crezut că si-a bagat o bobiţa de pop-corn in ureche şi ne-a facut să-l ducem seara la urgentă degeaba!!!
Seara, inainte de culcare are un intreg ritual: spălatul pe dinti,rugăciunea,giugiuleala si pupicii,masaj si poveste,altfel nu vine somnicul.
Pentru noi parinţii el este universul nostru, este de ajuns să-i privim ochii senini si zămbetul sugubăţ şi uitam de toate supărările zilei.

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook