Home Sanatate CE ANALIZE TREBUIE SĂ NE FACEM? – Partea I –

Diagnosticarea precoce a bolilor ajută la tratarea lor într-o fază incipientă. Trebuie să şti de regulă ce analize trebuie să îți faci şi mai ales de ce boli poți suferi dacă eşti bărbat sau femeie. Unele boli apar de regulă cam la ambele sexe dar în acelaşi timp există şi o diferență.
La bărbat cancerul de prostată este cel mai frecvent întâlnit după cancerul de piele. Este un cancer cu o evoluție lentă dar foarte agresivă. Este important ca după 40 de ani să-ți faci o testare pentru cancerul de prostată deoarece trebuie să şti că diagnosticarea în fazele incipiente ajută la aplicarea unui tratament corespunzător cu şanse mari de eradicare.
O altă formă de cancer tot la bărbat dar nu la fel de frecventă este cancerul de testicole. În general acest tip de cancer poate să survină între 20-54 ani. Societatea Americană de Prevenție a cancerului recomandă ca toți bărbații să fie examinați în cadrul consultului urologic. Unii medici recomandă chiar autopalparea în vederea examinării.
Cancerul colorectal reprezintă cel de-al doilea tip de cancer cel mai frecvent. În general bărbații au un risc mult mai mare de a dezvolta această formă de cancer în comparație cu sexul feminin. Evoluția acestui tip de cancer se datorează existenței unor polipi la nivelul colonului. Prevenția o reprezintă diagnosticareă şi extirparea polipilor.
Cel mai periculos tip de cancer îl reprezintă cancerul de piele. Bărbații în vârstă au un risc de a dezvolta acest tip de cancer de două ori mai crescut decât la femei. Riscul creşte cu atât mai mult cu cât te expui în exces la soare şi mai ales nu foloseşti crema de protecție.
Continuarea în numărul viitor.

Programări consult medical de nutriție:
Dr. Oana Pop
Medic specialist Diabet Zaharat, Nutriție şi Boli Metabolice
Tel. 0770113565
http://facebook.com/dr.oanapop/
http://oanapop.wordpress.com

Articole Similare
0 1068

Lasa un mesaj

Facebook