Home Sanatate CE ANALIZE TREBUIE SĂ NE FACEM? – Partea II –

Riscul de a dezvolta hipertensiune arterială creşte cu vârsta. Depinde de asemenea de greutate şi stil de viaţă. Hipertensiunea arterială poate duce la numeroase complicaţii fără nici o simptomatologie de avertisment. Partea bună este că odată diagnosticată poate fi tratată. Îţi recomand să îţi monitorizezi constant tensiunea deorece o creştere a ei constantă peste normal şi mai ales necontrolată poate duce la boli cardiovasculare, atac vascular cerebral şi insuficienţă renală cronică.
Creşterea LDL- colesterolului poate duce la formarea de plăci de colesterol numite ateroame care se depun pe vasele de sânge apărând astfel în timp ateroscleroza. Ateroscleroza odată apărută evoluează în ani de zile fără nici un fel de simptomatologie. Ea reprezintă principala cauză de boli coronarie\ne. Analizele regulate cu modificarea stilului de viaţă şi cu tratamentul corespunzător pot preveni apariţia aterosclerozei.
Diabetul zaharat este o altă afecţiune care nediagnosticată şi mai ales netratată poate face ravagii în organismul tău ducând la apariţia de numeroase complicaţii de la boli cardiovasculare, boală cronică de rinichi, neuropatii, impotenţă şi chiar orbire. În cazul în care îţi realizezi analizele regulat ai grijă să ai un stil de viaţă corect şi mai ales să iei tratamentul dacă acesta este necesar.     Doar aşa vei ţine sub control această afecţiune şi nu uita că totul este într-o simbioză perfectă. Degeaba iei tratament dacă nu ai grijă de alimentaţia ta şi de mişcare.
Infectarea cu HIV în zilele noastre reprezintă un risc foarte crescut. Transmiterea se realizează prin schimb de fluide biologice care intră în contact cu vaginul, anusul şi chiar cu gura. Trebuie să şti că uneori o persoană infectată poate să nu prezinte nici o simptomatologie până în stadii mult mai avansate. În cazul în care ai avut un contact sexual neprotejat şi ai dubii în legătură cu partenerul îţi recomand să îţi faci o testare.
După cum se observă în zilele noastre există afecţiuni cu care strămoşii noştri nu s-au confruntat sau dacă s-au confruntat nu a fost într-un procent atât de mare precum este în prezent.
Nu uita ca anual să îţi faci analizele uzuale şi când este cazul să ceri şi analize suplimentare. Învaţă să nu fi ignorant/ă faţă de propria sănătate şi mai ales nu merge pe principiul prefer să nu ştiu.
A şti înseamnă cunoaştere şi mai ales prevenţie sau tratare în fazele incipiente.
Te aştept la un consult medical şi de nutriţie.

Dr. Oana Pop
Medic specialist Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice
Tel. 0770113565
http://facebook.com/dr.oanapop/
http://oanapop.wordpress.com

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook