Home Sanatate CONSULT MEDICAL DE NUTRIŢIE

Datorită faptului că multă lume mă întreabă în ce constă de fapt un consult medical de nutriţie, m-am hotărât să scriu un articol în care explic ce se întâmplă de fapt în timpul consultului şi am să ataşez şi nişte poze sugestive.
În primul rând un asemenea consult durează o oră şi are atât o parte medicală cât şi partea de nutriţie propriu-zisă.
Se începe întotdeauna cu consultul medical în care se măsoară tensiunea, pulsul şi în care se va realiza anamneza completă a pacientului începând cu diagnostice, tratament, antecedente personale patologice dar şi antecedente heredocolaterale.
După această discuţie se va realiza şi un examen general pe aparate gen auscultaţie, percuţie abdominală etc.
Se trece la măsurătorile antropometrice în care pacientul este cântărit şi măsurat şi i se realizează în urma măsurătorilor calcule specifice de încadrare în normopondere respectiv suprapondere/obezitate.
Analizele medicale reprezintă o componentă foarte importanta a consultului deoarece în urma acestora putem pune noi diagnostice când este cazul respectiv se va realiza un meniu alimentar personalizat. Analizele se recomandă întotdeauna în urma discuţiei cu pacientul dar se acceptă şi analize realizate în ultimele cel mult 6 luni la care se pot adăuga noi analize.
De asemenea când este cazul pacientul este trimis spre alte investigaţii medicale clinice şi paraclinice, dar şi spre alte specializări dacă este necesar.
După ce trecem de partea medicală se realizează consultul de nutriţie propriu-zis în care pacientul este întrebat de obiceiurile sale alimentare cotidiene, dar şi de igiena somnului, sport, consum de toxice şi alergii.
În urma discuţiei se realizează un meniu personalizat adaptat fiecărui pacient. Pacientul va pleca de la consult cu un caiet în care i se explică pe scurt ce înseamnă un stil de viaţă sănătos şi cum aplică acest stil în viaţa sa cotidiană dar şi cu meniul adaptat exclusiv proprilor cerinţe cotidiene.
În cazul în care consideri că ai nevoie de un consult medical de nutriţie fie pentru modificarea stilului de viaţă, fie pentru scădere ponderală sau pentru o dieta adaptată unei afecţiuni de care suferi te aştept cu o programare.
Preţul unui consult este de 100 ron.
Mulţumesc pentru pozele deosebite dlui. Claudiu Szabo!

Programări consult medical de nutriţie:
Dr. Oana Pop
Medic specialist Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice
Tel. 0770113565
http://facebook.com/dr.oanapop/
http://oanapop.wordpress.com/

Articole Similare
0 1068

Lasa un mesaj

Facebook