Home Sanatate CUM PREVENIM DIABETUL ZAHARAT TIP 2?

Diabetul zaharat reprezintă  a treia cauză de mortalitate în lume. Tot mai mulţi oameni în ziua de astăzi suferă de prediabet care netratat duce la diabet zaharat tip 2.
În cazul în care medicul tău curant  a spus că suferi de Prediabet sau cum spun unii dintre pacienţii mei că suferă de început de diabet atunci trebuie luate măsuri.
În primul rând trebuie să se schimbe complet stilul de viaţă, începând cu dieta şi terminând cu  activitatea fizică.
Trebuie precizat că a scădea cu 5% din greutatea corporală pentru început, este un pas mare în prevenţia diabetului zaharat. Trebuie să începi să mănânci cât mai sănătos, iar persoana care suferă de prediabet trebuie să devină cât mai activă fizic.
S-a constatat că supraponderabilitatea/obezitatea sunt factori cerţi în apariţia şi evoluţia unui diabet zaharat tip 2. Acelaşi studiu a demonstrat că exerciţiile regulate cel puţin 30 minute /zi timp de 5 zile pe săptămână plus o dietă săracă în grăsimi şi carbohidraţi rafinaţi, dar bogată în fibre ajută la lupta împotriva diabetului.
Uneori pe lângă modificarea stilului de viaţă, s-ar putea ca medicul curant diabetolog să ia hotărârea de a administra un medicament care va reduce insulinorezistenţa astfel încât să scadă riscul de apariţie a diabetului.
Trebuie înţeles că o alimentaţie sănătoasă are un rol de prim plan în prevenţia respectiv ţinerea sub control a diabetului zaharat. În cazul în care persoanele care suferă de diabet şi care iau şi tratament nu ţin cont de alimentaţia sănătoasă lupta contra diabetului este pierdută. Nutriţia în cazul  diabetului  reprezintă 70% iar tratamentul reprezintă 30%.
Este foarte important să se înţeleagă că diabetul zaharat este o boală tăcută care evoluează în ani de zile până să se manifeste şi de multe ori când s-a manifestat, complicaţiile aferente diabetului sunt deja instalate.
De asemenea trebuie înţeles că alimentaţia sănătoasă va fi întotdeauna pe primul plan când vine vorba de diabet şi niciodată nu va fi pe plan secund.
În cazul în care consideri că eşti la risc sau deja ai un Prediabet te aştept la un consult medical de nutriţie.

Programări consult medical de nutriţie:
Dr. Oana Pop
 Medic specialist Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice
Tel. 0770113565
http://facebook.com/dr.oanapop/
http://oanapop.wordpress.com/

Articole Similare
0 582

Lasa un mesaj

Facebook