Home Sanatate Cum prevenim oboseala? – partea II –

Cafeina în cantitate moderată te poate ajuta să-ţi îmbunătăţeşti concentrarea, dar în cantitate foarte mare poate duce la creşterea ritmului cardiac, creşterea presiunii sangvine şi oboseală. Cafeina se întâlneşte de regulă atât în cafea cât şi ceai, ciocolată, băuturi energizante precum şi în unele medicamente. Nu îţi recomand să renunţi complet la cafea deoarece va apărea o stare de sevraj cu o diminuare şi mai accentuată a energiei. Îţi recomand să o consumi în cantitate moderată.
O altă cauză de oboseală la care probabil nici nu te aşteptai sunt infecţiile urinare. Când suferi de o infecţie urinară de cele mai multe ori simţi o senzaţie imperioasă de a urina însoţită de o arsură. Dar ştiai că uneori nu ai nici o simptomatologie ci doar te simţi mai obosită? Îţi recomand să te verifici şi dacă suferi de o infecţie urinară să consulţi medicul curant deoarece ai nevoie de tratament de cele mai multe ori antibiotice şi după vei constata că toată  oboseala  trece.
De multe ori oboseala survine şi la pacienţii cu diabet zaharat sau cei care au un prediabet. Controlul glicemic precar împiedică pătrunderea glucozei în celule astfel încât apare o diminuare a energiei. Dacă ai supoziţia că s-ar putea să suferi de diabet sau chiar ai această afecţiune consultă medicul curant diabetolog atât pentru diagnostic corect cât şi pentru tratament corespunzător, cu modificarea stilului de viaţă.
O altă cauză de oboseală poate fi reprezentată de deshidratare. Trebuie să ştii că hidratarea continuă este vitală şi esenţială pentru organismul tău.
Fiecare celulă, ţesut sau organ din organismul tău necesită apă. Senzaţia de sete înseamnă deja o deshidratare uşoară. Îţi poţi da seama cât eşti de hidratat/ă după culoarea urinii tale. Cu cât culoarea este mai închisă cu atât îţi arată că nu consumi suficientă apă. Dupa cum se observă oboseala are multiple cauze.
Niciodată să nu treci cu vederea starea de oboseală apărută fără o cauză anume. Poate fi un semn că organismul tău nu funcţionează optim.

Dr. Oana Pop
 Medic specialist Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice
Tel. 0770113565
http://facebook.com/dr.oanapop/
http://oanapop.wordpress.com

Articole Similare
0 1077

Lasa un mesaj

Facebook