Home Sanatate CUM SCĂDEM TRIGLICERIDELE?

Trigliceridele reprezintă o sursă importantă de energie pentru organism, dar nivelul crescut poate afecta inima astfel încât să apară  Infarctul miocardic şi/sau Atacul vascular cerebral.
Trigliceridele crescute fac parte din aşa numitul Sindrom metabolic. Sindromul Metabolic mai cuprinde HDL scăzut, Hipertensiune arterială, Obezitate abdominală, Hiperglicemie. O persoană care suferă de sindrom metabolic are risc crescut de a dezvolta Boli cardiovasculare, Atac vascular cerebral şi Diabet zaharat.
Trigliceridele sunt crescute în special de către alimentele procesate bogate în zaharuri dar şi de alimentele bogate în grăsimi saturate, precum laptele de vacă gras, brânza grasă şi carnea roşie.
Este indicat ca persoanele care suferă de trigliceride crescute să fie atente la eticheta alimentelor pentru a evita zaharurile adăugate. Este indicat a se evita alimentele bogate în zahar, sirop de porumb precum şi acele zaharuri care se termină în “oză” : dextroză, fructoză, glucoză, lactoză, maltoză, sucroză, dar şi sucuri de fructe concentrate.
Îţi recomand să consumi alimente bogate în fibre precum cerealele integrale, leguminoaseşe dar şi orezul brun precum şi quinoa. De asemenea consumă alimente bogate în grăsimi polinesaturate precum avocado, nuci, pui fără piele, ulei de canola, ulei din măsline.
Consumă peşte bogat în omega 3 precum somon, macrou, hering, ton şi sardine.
Alcoolul este de asemenea de evitat atunci când ai trigliceridele crescute.
Este foarte important ca atunci când avem acest tablou clinic să ne schimbăm stilul de viaţă pornind de la o alimentaţie sănătoasă, combinată cu mişcare şi cu igiena somnului.
Îţi recomand să îţi realizezi analizele medicale măcar o dată pe an astfel încât să ştii exact care este situaţia organismului tău.
Prevenţia este cheia evitării multor afecţiuni care în timp pot să îţi pună viaţa în pericol.

Te aştept la un consult medical de nutriţie.

Dr. Oana Pop
Medic specialist Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice
tel.: 0770113565
facebook.com/dr.oanapop/
oanapop.wordpress.com

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook