Home Sanatate DIETA D.A.S.H.

Când vine vorba de diete pentru scădere ponderală  avem o gamă variată de unde alege, dar oare câte dintre ele sunt şi atât de bune pe cum se promite?
Unica dietă pe care Ghidul American de Dietetică o recomandă este Dieta DASH, în traducere Abordări Dietetice pentru combaterea Hipertensiunii Arteriale.
Această dietă a fost concepută în primul rând în vederea scăderii tensiunii arteriale astfel încât să aibă şi efecte benefice asupra inimii. De asemenea scade şi colesterolul dar şi procesul inflamator din organism în cazul în care acesta există.
Acest tip de dietă este benefică pentru întreaga familie, iar ultimele studii realizate au demonstrat că ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la copii. De asemenea este utilizată şi pentru combaterea unor tipuri de cancer, atacului vascular cerebral, problemelor renale dar şi contra diabetului.
Este o dietă ideală atât pentru sănătatea generală cât şi pentru scăderea ponderală.
Planul dietetic al dietei DASH este bogat în fructe, legume, produse lactate degresate şi carne. De asemenea include aproape toate categoriile de cereale.
Este o dietă bogată în fibre dar săracă în grăsimi. Este recomandată de către medicii din întreaga lume datorită efectelor sale benefice.
Dacă doreşti să urmezi şi tu această  dietă te aştept la un consult medical de nutriţie.

Programări consult medical de nutriţie:
Dr. Oana Pop
Medic specialist Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice
Tel. 0770113565
http://facebook.com/dr.oanapop/
http://oanapop.wordpress.com/

Articole Similare
0 1076

Lasa un mesaj

Facebook