Home Sanatate DISFUNCţIA ERECTILĂ

Prin disfuncţie erectilă se înţelege o problemă constantă pe care o poate avea un bărbat în obţinerea/menţinerea erecţiei.
Disfuncţia erectilă este o complicaţie frecventă a pacientului cu diabet zaharat care poate să survină după vârsta de 40 ani sau chiar mai repede.
De cele mai multe ori un bărbat cu diabet zaharat care suferă de disfuncţie erectilă are un libido normal, totul în cazul său fiind o problemă de natură fizică. Se crede că există o legătură între disfuncţia erectilă şi cantitatea scăzută de testosteron din organism, dar această afirmaţie rămâne controversată.
S-a constatat că aproximativ jumătate dintre pacienţii de sex masculin cu diabet vor dezvolta în timp această problemă. Totuşi ţinerea sub control a glicemiei poate minimiza riscul de apariţie şi evoluţie a bolii.
Alte boli pe lângă diabet care pot duce la o disfuncţie erectilă sunt bolile cardiovasculare, ateroscleroza, bolile renale şi scleroza multiplă.
Stilul de viaţă influenţează de asemenea apariţia şi evoluţia bolii. Astfel poate fi mai evidenţiată la fumători, la cei care fac abuz de alcool şi droguri, dar şi la cei care suferă de obezitate.
S-a constatat că fumătorii au un risc dublu de a dezvolta o disfuncţie erectilă comparativ cu nefumătorii.
Diagnosticarea se realizează de către medicul urolog care în urma unei anamneze amănunţite va cere un set de analize.
Pentru o ameliorare a stării se recomandă în primul rând modificarea stilului de viaţă începând cu renunţarea la fumat, scădere ponderală şi mişcare zilnică.
În urma modificării stilului de viaţă medicul curant va administra când este cazul şi tratament medicamentos oral sau injectabil.
În consecinţă pentru a minimiza riscul de apariţie a unei disfuncţii erectile este important să adoptaţi un stil de viaţă corect iar dacă sunteţi suferind de diabet zaharat este necesar să vă ţineţi sub control glicemiile şi să înţelegeţi că nutriţia în cazul diabetului este esenţială şi nu doar o opţiune din când în când.

Programări consult medical de nutriţie:
Dr. Oana Pop
 Medic specialist Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice
Tel. 0770113565
http://facebook.com/dr.oanapop/
http://oanapop.wordpress.com/

Articole Similare
0 1076

Lasa un mesaj

Facebook