Home Spectacole Colindători din mai multe judeţe, la Oradea

Asociaţia Pro Bambini din Oradea organizează, în perioada 5-6 decembrie 2014, a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Datini de Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou ,,Asta-i datina străveche”. În jur de 350 de copii şi tineri din mai multe judeţe ale ţării (Bihor, Suceava, Teleorman, Maramureş, Hunedoara, Cluj, Bistriţa, Timiş, Satu-Mare) , dar şi din străinătate (Serbia, Ungaria) le vor prezenta orădenilor tradiţiile şi obiceiurile de Crăciun şi Anul Nou zona care provin.
Evenimentul are ca scop sprijinirea ansamblurilor de copii în preluarea, prelucrarea şi prezentarea folclorului autentic, dar şi un schimb multicultural şi interetnic. Totodată, evenimentul promovează principiile europene care vizează toleranţa etnică şi dialogul intercultural.
Trecătorii din zona centrală a municipiului nostru vor avea parte de un program de colinde şi de o paradă a portului populară, căci festivalul va debuta pe 5 decembrie cu o paradă a portului popular. Alaiul va porni la ora 14:30 de la Casa de Cultură a Sindicatelor pe traseul Podul Intelectualilor – Prefectură/Consiliu Judeţean Bihor – Corso – Primăria Oradea – Catedrala ,,Sfântul Nicolae” – Biserica cu Lună – Teatrul  „Regina Maria”. Manifestarea va continua cu un spectacol concurs ca se va derula la Teatrul „Regina Maria”, de la ora 17:00, fiind urmată de o cină comună pentru participanţii la festival, la Restaurant ,,Butoiul de Aur”. A doua zi, după micul dejun, este planificat un scurt turistic în Oradea şi împrejurimi pentru participanţii la festival , cu scopul de a promova patrimoniul turistic al municipiului şi al judeţului nostru.
În urma derulării acestui proiect, va creşte promovarea valorilor şi tradiţiilor străbune, cât şi calitatea actului cultural. Acest proiect va trezi conştiinţa naţională, iar copiii şi tinerii vor respecta valorile culturale şi tradionale, dar şi pe cele europene, valori pe care le vor promova şi în şcolile şi în localităţile din care fac parte.
Precizăm că intrarea la spectacol este liberă.

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook