Home Program Programul Carnavalului Florilor 2014

Joi, 21 august 2014 va avea loc cea de-a X-a ediţie a evenimentului „Carnavalul Florilor”, în cadrul căruia mai multe care alegorice însoţite de alaiul dansatorilor populari şi majorete din regiune vor defila în municipiu. Carnavalul Florilor este organizat în Debreţin de 45 de ani, iar în urma colaborării dintre administraţiile locale şi judeţene din Bihor şi Hajdu-Bihar unele dintre carele alegorice pot fi admirate din anul 2005 şi în Oradea.

Carele alegorice vor sosi în Oradea ca și în anii anteriori la blocurile Zig-zag din b-dul Dacia, urmând ca la finalul defilării să poposească câteva ore în Parcul 1 Decembrie, unde va fi amenajată o scenă pentru spectacole. Traseul pe care se vor deplasa carele este următorul: Bulevardul Dacia (blocurile zig zag) – Parcul Petofi – Bulevardul Magheru – Parcul 1 Decembrie (platou) – intrarea se va realiza vizavi de Podul Intelectualilor.
Începând cu ora 17, pe scena amenajată din parcul 1 Decembrie vor concerta formațiile care însoțesc carele alegorice din zona Zigzag. Evenimentul se va încheia cu concertul artistei Radics Gigi din Ungaria și Denisa Mosincat din România.

Primăria Oradea atrage atenţia participanţilor la trafic că, pe traseul caravanei, după ora 16, circulaţia va fi îngreunată. Totodată, ne cerem scuze pentru neajunsurile provocate în trafic de trecerea caravanei.

 

PROGRAM

CARNAVALUL FLORILOR 2014

I. Formare alai paradă – Carnavalul Florilor 2014:

Joi – 21 august 2014, ora 15,00 (cu pornire la ora 16,00 în formaţie completă), Bd. Dacia parcare taxiuri, zona blocurilor zigzag

 

II. Traseu:  Bulevardul Dacia (blocurile zig zag) – Parcul Petofi – Bulevardul Magheru – Parcul 1 Decembrie (platou) / intrarea se va realiza vis a vis de Podul Intelectualilor

 

III. Componenţă alai paradă – Carnavalul Florilor 2014:

– Trăsură cu 2 cai – coord. Oniţa Daniel (va purta steagurile ţărilor şi oraşelor participante – România / Oradea şi Ungaria / Debrecen)

– 4 călăreţi –

– 10 arcaşi din grupul Lupii din Pustă din Oradea în colaborare cu Redpoint – Tir cu Arcul –

– Car alegoric nr. 1

– 10 personaje de basm (din care 4 personaje vor purta rochii de flori naturale) care împart flori publicului participant de pe traseu –

– 7 mascote din grupul Prietenii Veseliei – Mickey şi Minnie Mouse, Hello Kitty, Winnie de pluş, Scooby Doo, Garfield, Tweety – care împart baloane publicului participant de pe traseu

– Car alegoric nr. 2

– Ansamblul Folcloric Crişul Oradea

– Ansamblul Folcloric Moşuţ din Vadul Crişului

– Car alegoric nr. 3

– Formaţia de dans popular maghiar Gorboc din Mişca

– Formaţia de dans popular maghiar Nyilo Akac din Valea lui Mihai

– Formaţia de dans popular maghiar Keknefelejcs din Remetea

– Car alegoric nr. 4

– Trupa de majorete Mystique Oradea

– Trupa de majorete Phoenix Oradea

– Clubul de dans Tini Dance Săcuieni

– Trupa de majorete Koral de la Şcoala Generală nr. 11 Oradea

– Car alegoric nr. 5

– Clubul de dans Feeling Dance

– Clubul de dans Unique Dance Studio

– Formaţia de gimnastică acrobatică Sunshine Oradea

– Trupa de dans Replay Dance

 

IV. Spectacolul din Parcul 1 Decembrie:

– pe scena amplasată pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor vor urca pe rând fiecare ansamblu şi formaţie care au compus alaiul, pentru o demonstraţie, după care va avea loc concertul de muzică uşoară susţinut de Radics Gigi (Ungaria) şi Denisa Moşincat (Oradea).

– se vor asigura zone în care personajele de basm, mascotele, arcaşii de la Clubul Sportiv Redpoint, trăsura cu cai şi călareţi, vor face poze gratuit cu doritorii din publicul participant.

– se va asigura o zonă în care copiii vor putea opta pentru pictură pe faţă cu modele florale, gratuit .

 

V. La ora 20,30 carele alegorice vor pleca din parc.

– See more at: http://www.oradea.ro/stiri-si-evenimente/programul-carnavalului-florilor-2014#sthash.JHQxyUH2.dpuf

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook