Home Sport Pregătiri pentru startul noului sezon

Sportivii şi echipele bihorene sunt în plină perioadă de pregătiri pentru începutul noului sezon. Există însă ramuri la care startul a fost deja dat. Este vorba de baschet şi polo.
Echipa de baschet masculin CSM Oradea a disputat deja dubla manşă contând pentru sferturile de finală ale Cupei României, încheiată cu victorii spectaculoase în faţa celor de la BC Timişoara, scoruri 98-82 la Oradea, respectiv 77-70 la Timişoara. În urma acestui dubu succes, CSM Oradea s-a calificat la turneul Final Four al Cupei României, unde va avea ca adversare formaţiile CSU Asesoft Ploieşti, BCM U Piteşti şi Energia Rovinari. Locaţia turneului şi data la care va avea loc tragerea la sorţi pentru semifinale nu au fost încă stabilite de către conducerea FR Baschet. Baschetbaliştii orădeni au avut aşadar un debut fast de sezon, îndeplinindu-şi cu brio obiectivul calificării în „careul de aşi” al Cupei României. Performanţa din cupă poate fi însă îmbunătăţită, CSM Oradea fiind îndreptăţită să spere la calificarea în finală sau – de ce nu – chiar la câştigarea trofeului. În această săptămână se dă startul şi în returul Ligii Naţionale. În prima etapă, CSM Oradea va juca în deplasare cu U Mobitelco BT Cluj-Napoca.
O altă echipă orădeană care a început deja sezonul este formaţia de polo CSM Digi. Multipla campioană a României este angrenată în grupele Ligii Campionilor, unde a disputat meciul din deplasare cu Radnicki Kragujevac, din cadrul etapei a IV-a. Orădenii au pierdut cu 6-8, dar prestaţia lor a fost una bună, dătătoare de speranţe pentru partidele care urmează. Săptămâna viitoare se va relua şi Superliga Naţională, cu turneul final III, la Bucureşti (pentru locurile 1-4), respectiv la Oradea (pentru locurile 5-8).
La celelalte sporturi, echipele efectuează pregătiri pentru noul sezon. Formaţiile de handbal masculin CSM Oradea, respectiv cea de handbal feminin HC Vlady vor începe săptămâna viitoare meciurile de verificare. Echipele de fotbal FC Bihor (Liga a II-a) şi CS Oşorhei (Liga a III-a) s-au reunit la începutul săptămânii în vederea reluării pregătirilor după perioada de vacanţă din iarnă. FC Bihor va efectua un cantonament la Băile 1 Mai, urmând să dispute începând de săptămâna viitoare o serie de meciuri de pregătire. La rândul său, CS Oşorhei se va afla în cantonament la Băile Felix.
Sportivii de la sporturile individuale (atletism, scrimă, judo) efectuează de asemenea stagii care vizează desăvârşirea pregătirii fizice pentru sezonul care urmează.
Sâmbătă, 18 ianuare, cu începere de la ora 11:00, cantina Liceului cu Program Sportiv Bihorul găzduieşte tradiţionala Gală a atletismului bihorean. Ediţia 2013 va fi organizată, conform obiceiului, de antrenorul prof. Virgil Preda. În cadrul manifestării vor fi premiaţi şi recompensaţi cei mai buni atleţi bihoreni ai anului 2013.

Articole Similare
0 1031

1 1147

Lasa un mesaj

Facebook