Home Teatru Succese orădene

Festivalul Internaţional de Teatru Oradea, desfăşurat în perioada 19-27 septembrie 2015, şi-a anunţat duminică, 27 septembrie, câştigătorii secţiunii concurs din cadrul Festivalului de Teatru Scurt, ediţia a XXI-a. Spectacolele au fost selectate de criticul Mircea Morariu, iar juriul, format din Ion Parhon (critic de teatru), Elisabeta Pop (critic de teatru) şi Oana Cristea-Grigorescu (jurnalist) a avut în vizor câte trei nominalizări pentru fiecare categorie, din care a ales câte un câştigător.
Dintre nominalizaţi fac parte şi colegii noştri, actorii Răzvan Vicoveanu şi Mihaela Gherdan, care au fost propuşi pentru premiul „Cel mai bun actor”, respectiv „Cea mai bună actriţă”, pentru rolurile Gary şi Cherry din spectacolul SEARA DE AJUN, bazat pe un text de Anthony Neilson, în regia lui Ovidiu Caiţa. Totodată, şi regizorul Ovidiu Caiţa a primit o nominalizare, la secţiunea „Cea mai bună regie” pentru acest spectacol.
Piesa dramaturgului britanic Anthony Neilson este o poveste contemporană, cu oameni ai zilelor noastre, din categoria celor pe care viaţa nu i-a răsfăţat defel. Dar, dacă, pentru ei, Crăciunul nu vine cu daruri scumpe sub un brad frumos împodobit, în tihna unui cămin liniştit, ei vor avea parte de ceva mai important decât toate bunurile materiale.
Pentru ei, miracolul Crăciunului va veni sub forma re-umanizării, a reactivării coardei sensibile care, ne place să credem, continuă să existe în noi toţi, chiar dacă nu mai ajunge decât rareori să vibreze.

Teatrul Regina Maria, Oradea –
Seara de Ajun
(de Anthony Neilson)
Cu: Răzvan Vicoveanu, Alin Stanciu, Andrei Sabău şi Mihaela Gherdan
Scenografia: Oana Cernea; Regia: Ovidiu Caiţa

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook