Home Turism Cascada Cailor Cea mai înaltă cădere de apă din România

Cascada Cailor este situată în Parcul Naţional Munţii Rodnei, din judeţul Maramureş, la o altitudine de 1300 de metri, fiind o atracţie turistică cunoscută în toată lumea. Căderea de apă este de 90 de metri, fiind accesibilă dinspre Complexul Borşa. De asemenea, aceasta face parte dintr-o cădere glaciară extinsă a vârfurilor Pietrosul Rodnei şi Piatra Albă, apa provenind din topirea zăpezii şi a ploilor adunate într-un cerc glaciar, formând versanţi care găzduiesc trei trepte de „căldări” succesive, accentuate de tabloul sălbatic al naturii.
„Cascada Cailor e unul dintre punctele de atracţie pentru turişti, indiferent de sezon. Căderea apei de la aproape 100 de metri oferă o imagine spectaculoasă, iar oboseala celor câţiva zeci de kilometri de drum parcurs pe jos sau cu telescaunul pentru a vedea cascada merită din plin efortul”, a declarat şeful centrului de informare turistică Borşa, Aurelia Anca Sava, potrivit AGERPRES.
Chiar şi în anotimpul rece al anului, turiştii sunt dornici să vadă acest loc – este o imagine mirifică a cascadei îngheţate! Totuşi, pentru că iarna traseele montane sunt mai dificile, Primăria Borşa pune la dispoziţia turiştilor ghizi care îi însoţesc pe aceştia pe traseul spre cascadă.
Numele cascadei îşi are originea într-o întâmplare din zonă. Oamenii îşi adăposteau hergheliile de cai, din primăvară până în toamnă, pe păşunile bogate din zonă. Nu trecuse mult timp, iar urşii au început să atace caii. Dintr-o dată, aceştia au încolţit animalele deasupra prăpastiei, în locul în care astăzi se află Cascada Cailor. În urma acestei întâmplări, mai multe locuri din împrejurimi au fost numite Muntele Cailor, Podul Cailor şi Izvorul Cailor.
Pentru a ajunge la Cascada Cailor sunt două variante: traseul marcat, cu plecare dinspre staţiunea Borşa (aproximativ o oră şi jumătate) sau telescaunul, care este disponibil în orice anotimp.
Cascada Cailor este una dintre destinaţiile pe care ar fi ideal să o vizitaţi deoarece sunetul căderilor de apă, aerul puternic de munte, frumuseţea şi armonia naturii reprezintă cu siguranţă un moment unic în peisajul vacanţelor noastre!

Mihaela Carata
www.promenada-culturala.ro

Articole Similare

Lasa un mesaj

Facebook