Acasă Local 11 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Circulația pe ruta Pașcani-Iași a fost oprită

11 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Circulația pe ruta Pașcani-Iași a fost oprită

0
11 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Circulația pe ruta Pașcani-Iași a fost oprită

Circulația feroviară este întreruptă pe relația Pașcani – Iași, din cauza deraierii, între stațiile Sârca – Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă, potrivit CFR SA.

Cinci trenuri de călători sunt afectate de întreruperea traficului feroviar între staţiile de cale ferată Sârca şi Podu Iloaiei (Iaşi – Paşcani), după ce 11 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat miercuri după – amiaza, potrivit CFR Călători.

Astfel, IR 1832 Cluj Napoca – Galaţi şi IR 1543 Braşov – Iaşi staţionează în Târgu Frumos şi vor traversa zona afectată cu tracţiune Diesel pe firul 2 de circulaţie, R 6463 Iaşi – Paşcani, R 5606 Suceava Nord – Iaşi ai căror călători sunt transbordaţi cu mijloace auto pe distanţa Sârca – Podu Iloaiei şi retur, iar R 6441 Iaşi – Paşcani staţionează în Iaşi.

„Programul de circulaţie în zona afectată se va desfăşura în continuare în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Se estimează redeschiderea circulaţiei în circa 30 de minute”, spun reprezentanţii companiei CFR Călători.

La rândul său, CFR SA menţionează că SRCF Iaşi a pus la dispoziţia călătorilor şase autocare pentru transbordare. Până la această oră au plecat două autocare cu 480 de călători, din trenurile R 6463 şi R 5606.

Pasagerii au primit apă la îmbarcarea în autocar, precizează administratorul de infrastructură feroviară.


Trenul aparține operatorului de transport feroviar de marfă GFR și circula pe relația Port Constanța – Cristești-Jijia. Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate, potrivit unui comunicat al companiei.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Pentru a asigura traficul de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei – Târgu Frumos, până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialiști feroviari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.