42% dintre nord irlandezi ar vota o unire cu Irlanda la un eventual referendum, relevă datele unui sondaj. Este cel mai ridicat procent înregistrat, în condițiile în care în iunie susținerea pentru unificare era de 30%. 49% susțin rămânerea în Regatul Unit, iar 9% sunt nehotărâți.

Două treimi dintre alegătorii din Irlanda de Nord cred că ar trebui să se voteze asupra locului său în Regatul Unit, dar numai 37% dintre ei doresc ca acest lucru să aibă loc în următorii cinci ani, potrivit unui nou sondaj pentru Observer.

Aproximativ 31% dintre alegători au declarat că ar trebui să aibă loc un vot la un moment dat cu privire la locul Irlandei de Nord în Regatul Unit, dar după 2026, a constatat sondajul LucidTalk. Alți 29% au spus că nu ar trebui să existe niciodată un astfel de vot. În prezent, există un avans de șapte puncte pentru ca Irlanda de Nord să rămână parte a Regatului Unit în cazul în care ar avea loc un vot.

La întrebarea cum ar vota, 49% dintre respondenți au spus că ar susține rămânerea în Regatul Unit, în timp ce 42% au susținut rămânerea în cadrul unei Irlande unite, iar 9% au spus că nu știu.