Acasă Externe 50 de morți, printre care 5 copii, și 100 de răniți după ce rușii au bombardat gara din Kramatorsk, în estul Ucrainei

50 de morți, printre care 5 copii, și 100 de răniți după ce rușii au bombardat gara din Kramatorsk, în estul Ucrainei

0
50 de morți, printre care 5 copii, și 100 de răniți după ce rușii au bombardat gara din Kramatorsk, în estul Ucrainei

Bilanțul atacului cu rachete rusești asupra gării din Kramatorsk a urcat la 50 de morți, dintre care cinci copii, potrivit Le Figaro.

Compania feroviară din Ucraina anunțase un precedent bilanț de 30 de morți și peste 100 de răniți, relatează BBC.

Kramatorsk era una dintre cele mai estice gări care mai funcționa în Ucraina, iar guvernatorul din Donețk a declarat că mii de oameni se aflau acolo în acel moment, încercând să se urce în trenurile care ieșeau din zonă.

Șeful companiei feroviare ucrainene a declarat că două rachete au lovit gara. Kramatorsk era cunoscut pe scară largă ca fiind una dintre principalele rute de evacuare din estul Ucrainei. Detaliile trenurilor care părăseau orașul erau afișate de autoritățile locale.

Gara este folosită pentru a evacua civili din zonele aflate sub bombardamentele forţelor ruse.

Trei trenuri cu persoane evacuate erau blocate joi în aceeaşi regiune din Ucraina după un atac aerian asupra liniei ferate, potrivit şefului companiei feroviare ucrainene.

Președintele american Joe Biden a acuzat vineri Rusia că a comis o „atrocitate oribilă” după ce cel puțin 50 de persoane, inclusiv cinci copii, au fost ucise vineri într-un bombardament asupra gării Kramatorsk din estul Ucrainei, potrivit Le Figaro.

„Atacul asupra unei gări ucrainene este încă o atrocitate oribilă a Rusiei, care a lovit civili care încercau” să plece din zona de conflict pentru a fi în siguranță, a declarat Biden, într-un tweet.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat vineri că intensifică ajutorul militar britanic pentru Ucraina, trimițând rachete antitanc și antiaeriene, după atacul „nesăbuit” asupra gării din Kramatorsk.

Liderul britanic a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă cu cancelarul german Olaf Scholz, că nu vor rămâne nepedepsite crimele Rusiei în Ucraina, denunțând atentate „îngrozitoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.