Acasă Local Accident grav la Raliul Iaşului. Pilotul Adrian Răspopa a murit

Accident grav la Raliul Iaşului. Pilotul Adrian Răspopa a murit

0
Accident grav la Raliul Iaşului. Pilotul Adrian Răspopa a murit

Pilotul de raliuri Adrian Răspopa a fost rănit sâmbătă, fiind internat în comă la spital, după ce a fost implicat într-un grav accident în timpul unei probe din cadrul Raliului Iaşiului. Maşina condusă de Adrian Răspopa, în care se mai afla copilotul Cosmin Diacu, a lovit violent un cap de pod în zona Hadâmbu, în timpul celei de a doua probe a Raliului Iaşiului.

Pilotul a murit în sala de operație. El a fost resuscitat timp de două ore. „S-a intervenit chirurgical și s-a făcut tot ce e medical și omenește posibil”, a declarat Diana Cimpoeşu.

Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iașului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieșire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi. Proba specială e întreruptă. Un elicopter îi preia pe cei doi membri ai echipajului pentru a-i transporta la Spitalul Județean de Urgență Iași. Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigații suplimentare.

Conducerea competiției a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfașurare și anularea etapei.

Conducerea Federației Române de Automobilism Sportiv, prezentă la fața locului, este în aceste momente alături de cei apropiați lui „Adi” și de sportivi în zona creată pentru Parcul Închis unde se păstrează un moment de reculegere.

La nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului.

Nascut la Onesti, Adrian Răspopa s-a urcat prima dată la volan la 6 ani, la 9 a învăţat să conducă, iar pe la 16-17 se ducea să facă poligonul contratimp cu un grup de prieteni locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.