Acord de încetare a focului, între Israel și Hamas. Guvernul Israelian anunță o încetare unilaterală a ostilităților, după 11 zile de bombardamente susținute în Gaza. Hamas anunțase mai devreme că intenționează, la rândul său, să oprească tirurile de rachete din această noapte.

Cabinetul israelian a confirmat decizia de încetare a focului, însă precizează că nu a fost încă stabilit momentul pentru intrarea în vigoare: “Cabinetul de securitate a acceptat în unanimitate recomandarea tuturor funcționarilor de securitate de a accepta inițiativa egipteană pentru încetare a focului bilateral necondiționat, care va intra în vigoare la o dată ulterioară”.

Negocierile pentru armistițiu au fost intermediate de Egipt iar acesta va fi “reciproc și necondiționat”.

Anterior, un oficial din Hamas a afirmat pentru Reuters că urmează ca încetarea focului să aibă loc la ora locală 02:00 (23:00 GMT).

Bilanțul luptelor a ajuns la peste 230 de morți în Fâșia Gaza și 12 în Israel.

UPDATE:  Mişcările islamiste palestiniene Hamas şi Jihadul islamic au confirmat oficial acordul de încetare a focului în Fâșia Gaza, potrivit AFP.

Acordul agreat de Guvernul Israelian va intra în vigoare vineri de la ora 02.00 (23.00 GMT joi).

Încetarea focului are la bază o propunere a Egiptului, care a promis că militanţii din Fâşia Gaza vor înceta să mai lanseze rachete dacă Israelul ar recurge la o încetare a focului.

Forţele israeliene şi militanţii din Fâşia Gaza au început să lanseze rachete în urmă cu aproape două săptămâni, după zile de tensiuni cu privire la restricţiile din Ierusalim, accesul la locurile sfinte şi evacuarea familiilor palestiniene din casele din oraş.