Acțiunile gigantului de comerț electronic Alibaba au scăzut luni cu 9%, la cel mai redus nivel atins din luna iunie, în pofida unui program de răscumpărare de acțiuni în valoare de 10 miliarde de dolari lansat de compania chineză, din cauza îngrijorării investitorilor legată de investigațiile antitrust anunțate recent de autoritățile de reglementare din China, transmite Reuters.

Vânzările masive de acțiuni Alibaba care au avut loc în ultimele două ședințe de tranzacționare la bursa din Hong Kong au redus capitalizarea companiei cu 116 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Autoritățile de reglementare chineze au anunțat joia trecută lansarea unei investigații antitrust împotriva Alibaba și au spus că vor convoca la o întâlnire afiliata de servicii financiare online, Ant Group. ”Investigația antitrust împotriva Alibaba nu a anunțat încă penalitățile, ceea ce îngrijorează mult investitorii”, a declarat Zhang Zihua, director pentru investiții la firma Yunyi Asset din Beijing. Investitorii au devenit și mai agitați în urma informației de weekendul trecut, potrivit căreia banca centrală a Chinei a cerut grupului And să își reformeze activitățile de creditare și alte operațiuni de finanțare. Aceste măsuri fac parte dintr-o campanie de combatere a comportamentului monopolist din sectorul chinez al internatului, în special împotriva imperiului de afaceri al miliardarului Jack Ma, după ce acesta a criticat public sistemul de reglementări care împiedică inovațiile.