Acasă Local Aderarea României la Schengen, dezbătută în Parlamentul European

Aderarea României la Schengen, dezbătută în Parlamentul European

0
Aderarea României la Schengen, dezbătută în Parlamentul European

Aderarea României la Schengen, dezbătută în Parlamentul European. Instituția nu poate lua nici o decizie, dar pune presiune politică pe Consiliul UE

Parlamentul European dezbate miercuri în ședința plenară subiectul aderării României la Spațiul Schengen, potrivit unui anunț al instituției. Dezbaterea, inițiată de europarlamentarii români, are ca scop creșterea presiunii politice pe Consiliul UE (forul care reunește guvernele statelor membre) pentru a lua o decizie favorabilă României și Bulgariei, care vor să intre în Schengen în acest an odată cu Croația.

Dezbaterea privind aderarea Romaniei și Bulgariei la spațiul Schengen începe miercuri la Strasbourg la ora 14:00 (ora României).

Parlamentul European nu are nici o putere în procesul de aderare a unui stat membru la Schengen, dar poate intensifica presiunea politică asupra Consiliului prin intermediul rezoluțiilor adoptate.

Guvernul României speră ca, odată cu declarația de sprijin a cancelarului german Olaf Scholz, să aibă undă verde pentru Schengen. Singurul obstacol este Olanda, unde un partid din coaliția guvernamentală ar fi reticent, potrivit surselor G4Media.

Dezbaterea de miercuri va fi urmată de o rezoluție ce va fi votată la următoarea ședință plenară a Parlamentului European de la sfârșitul lunii octombrie, potrivit TVR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.