Aeroportul ”Traian Vuia” din Timișoara va avea un nou terminal, pentru plecări curse externe. A fost semnat contractul pentru proiectarea și construcția terminalului, care ar trebui să fie gata până la finalul anului viitor.

Ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, a anunțat că Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara va avea un nou terminal de plecări curse externe. Conform acestuia, astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea și construcția terminalului. Valoarea contractului se ridică la 89 de milioane de lei, iar lucrările trebuie finalizare până la sfârșitul anului viitor.

”Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor. Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021”, a scris Grindeanu pe pagina de Facebook.

După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023. Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București.

Finanțarea este asigurată din 3 surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021); bugetul de stat; veniturile proprii ale aeroportului.