Acasă Externe Africa de Sud. Președintele Cyril Ramaphosa s-a infectat cu Covid, deși este vaccinat

Africa de Sud. Președintele Cyril Ramaphosa s-a infectat cu Covid, deși este vaccinat

0
Africa de Sud. Președintele Cyril Ramaphosa s-a infectat cu Covid, deși este vaccinat

Africa de Sud. Președintele Cyril Ramaphosa s-a infectat cu Covid, deși este vaccinat. La o lună de la debutul variantei Omicron, numărul de cazuri zilnice a sărit de la 300 la 18 mii.

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa are simptome ușoare și primește tratament la reședința prezidențială, dar și-a delegat vicepreședintelui toate atribuțiile. Ramaphosa a început să se simtă rău după ce a participat la Serviciul Memorial de Stat în onoarea fostului președinte F.W. de Klerk. “Președintele Ramaphosa spune că propria infectare ar trebui să fie un avertisment pentru toți cetățenii țării, un îndemn la vaccinare și la vigilenț. Vaccinarea rămâne cea mai bună protecție împotriva dezvoltării unei forme severe a bolii”, se arată în comunicat Președinției Africii de Sud.

Rata de vaccinare a populației este de 25% cu schema completă, la care se adaugă încă 5% din populaie vaccinată cu prima doză. La aproape o lună de la identificarea variantei Omicron, aceasta a devenit dominantă, depășind Delta, iar numărul zilnic de cazuri a sărit la 18 mii, față de o medie de doar 300 pe zi, la jumătatea lunii noiembrie. În Africa de Sud acesta este al IV-lea val epidemic, deși acum în țara respectivă este vara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.