Acasă Featured A doua stire pagina principal Agenție germană suspendă certificarea pentru gazoductul Nord Stream 2

Agenție germană suspendă certificarea pentru gazoductul Nord Stream 2

0
Agenție germană suspendă certificarea pentru gazoductul Nord Stream 2

Controversatul gazoduct care leagă Germania de Rusia a fost finalizat, însă oficialii germani au blocat procesul de certificare.

Filiala care urmează să opereze partea germană a Nord Stream 2 nu îndeplinește condițiile pentru a fi un „operator de transport independent”, a declarat marți un organism de reglementare german.

Aceasta ar putea fi certificată doar „dacă acest operator ar fi organizat într-o formă legală în conformitate cu legislația germană”, a declarat Agenția Federală de Rețele din Germania.

Certificarea va rămâne suspendată „până când activele principale și resursele umane vor fi transferate către filială”, au adăugat oficialii.

Suspendarea vine în contextul în care compania Nord Stream 2 AG, cu sediul în Elveția, intenționează să înființeze o filială în conformitate cu legislația germană doar pentru secțiunea germană a gazoductului.

Gazoductul Nord Stream 2 urmează să transporte gaze din Rusia către Germania și către alte țări.

Proiectul a fost contestat de mai multe țări, inclusiv, în special, de SUA, care afirmă că acesta va crește în mod periculos dependența Europei de Rusia pentru aprovizionarea cu energie.

Cu toate acestea, în ciuda opoziției de principiu față de gazoduct, administrația Biden a renunțat, în iulie, la eforturile de a-l bloca prin sancțiuni, ajungând la un acord cu Germania care include sprijin pentru Ucraina și amenințarea cu sancțiuni dacă se consideră că Rusia „înarmează” livrările de combustibil.

Recent, criticii au acuzat Rusia că și-a redus în mod deliberat aprovizionarea cu gaze naturale către Europa, ca o stratagemă pentru a accelera certificarea conductei de către Germania. Moscova a negat aceste acuzații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.